Η ομηρία του Τζόκοβιτς εξελίσσεται σε Διπλωματικό θρίλερ- Η Σερβία απαιτεί την απελευθέρωσή του- Χαμός στο twitter

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται υπό επιτήρηση από τις αυστραλιανές αρχές στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Η κράτηση του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο, στον οποίο δεν επιτρέπεται να φύγει απ’ το αεροδρόμιο καθώς έκανε το “έγκλημα” να είναι ανεμβολίαστος και δεν έχει την απαιτούμενη βίζα, προκάλεσε την παρέμβαση της σερβικής κυβέρνησης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εξέφρασε την οργή του για την αδυναμία επικοινωνίας με τις αρχές της Μελβούρνης και κάλεσε σε συνάντηση τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι, απαιτώντας την απελευθέρωση του Τζόκοβιτς.

Ο Νίκολα Σελάκοβιτς δήλωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος για το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία με τις αυστραλιανές αρχές λόγω του περασμένου της ώρας. Γι’ αυτό και κάλεσε εκτάκτως σε συνάντηση τον Ντάνιελ Έμερι, πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι. Παράλληλα, εστάλη και επιστολή διαμαρτυρίας προς τις αυστραλιανές αρχές με την απαίτηση να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Τζόκοβιτς.

«Η κυβέρνηση της χώρας απαιτεί να αφεθεί αμέσως ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, κάτι που ζήτησε και ο πρέσβης της Σερβίας που επικοινώνησε μαζί του» ανέφερε ο υπουργός σύμφωνα με ΜΜΕ της Σερβίας.

Την ίδια ώρα πάντως, ο προπονητής του Τζόκοβιτς και άλλοτε σταρ του τένις, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, πόσταρε μια φωτογραφία από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Ο Κροάτης, ο οποίος βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο απ’ τον Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι απομονωμένος και δίχως τη δυνατότητα χρήσης κινητού τηλεφώνου (!), έγραψε σε λογαριασμό του στα social media «όχι το συνηθισμένο ταξίδι στην Αυστραλία», ανεβάζοντας μια φωτογραφία μαζί με τον φυσιοθεραπευτή του Νόλε.

To χρονικό του θρίλερ

Τι προηγήθηκε όμως με τον Νόβακ Τζόκοβιτς; Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εξαίρεση που πήρε απ’ τους διοργανωτές του τουρνουά για ιατρικούς λόγους καθώς δεν είναι εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊού, ένα πρόβλημα με τον τύπο της βίζας του τον κρατάει καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης!

Ώρες μετά την άφιξή του στην αυστραλιανή μεγαλούπολη, ο Σέρβος τενίστας, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, παραμένει στο αεροδρόμιο. Ο 34χρονος κάτοχος 20 Grand Slam και η ομάδα του είχαν καταθέσει αίτημα για λάθος visa (!) και όχι για εκείνη που απαιτείται λόγω της ιατρικής εξαίρεσης που του δόθηκε.

Ως εκ τούτου, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης τον σταμάτησαν οι άνθρωποι ασφαλείας μη επιτρέποντάς του να εισέλθει στη χώρα! Άμεσα η συνοριακή αρχή επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Βικτώρια για το εγκρίνεται η είσοδός του στην Αυστραλία, κάτι όμως που αρχικά δεν έγινε αποδεκτό.

Η αναπληρώτρια υπουργός αθλητισμού της χώρας, Γιάλα Πάλφορντ, τόνισε ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μάς ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση visa για να συμμετάσχει στο Grand Slam του Australian Open το 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζόκοβιτς παρεμένει εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο, όπου φυλάσσεται από δύο φύλακες σε δωμάτιο απομόνωσης, ενώ κλήθηκε να απαντήσει και στις ερωτήσεις των ανθρώπων της συνοριακής αρχής σχετικά με την ιατρική εξαίρεση που πήρε για να ταξιδέψει όντας ανεμβολίαστος. Σημειωτέον ότι η Αυστραλία δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Τζόκοβιτς όπως Τομ Χανκς
Η υπόθεση του εγκλωβισμένου Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης έδωσε την αφορμή στο twitter για να πάρει… φωτιά. Πολλοί χρήστες παρομοιάζουν την περίπτωση του Σέρβου τενίστα με εκείνη του Τομ Χανκς στη χολιγουντιανή ταινία The Terminal, όπου ο συμπαθής Βίκτορ Ναβόρσκι απ’ την φανταστική Κρακόζια αντιμετωπίζει ένα γραφειοκρατικό ζήτημα με τη βίζα του και παραμένει κολλημένος στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης…

ethnos πληροφορίες/ photo tweet screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί