Η ομάδα κωφών που έφτασε αήττητη στον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου στην Καλιφόρνια

Μια κολεγιακή ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου στην Καλιφόρνια εντυπωσιάζει την πολιτεία, καθώς το περιορισμένο ρόστερ των 23 παικτών έχει καταγράψει το εξωπραγματικό ρεκόρ των 12 συνεχόμενων νικών παρόλο που και οι 23 παίκτες και ο προπονητής τους είναι κωφοί.

Δεν παίζουν σε πρωτάθλημα βαρηκοΐας, αλλά κερδίζουν ομάδες με παίχτες που έχουν κανονική ακοή, μερικές φορές με τεράστια διαφορά, ενώ χρησιμοποιούν την Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα για να επικοινωνούν στο γήπεδο.

Η ομάδα πανεπιστημιακής ομάδας των Καμπς από το Ρίβερσαϊντ της Καλιφόρνια δεν έχει γονίδια επιτυχίας. Έχουν χάσει κάθε παιχνίδι για τις προηγούμενες επτά σεζόν. Τώρα η απίστευτη μεταμόρφωσή τους, η οποία έχει φέρει το Κολέγιο μια ανάσα από το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία του, έχει προκαλέσει ατελείωτη ροή ευχών και μηνυμάτων, μεταξύ άλλων και από ομάδες του NFL, του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, που είναι και η δημοφιλέστερη λίγκα στις ΗΠΑ.

Όπως όλες οι πιο επιτυχημένες ομάδες σε οποιοδήποτε άθλημα, οι παίκτες εξηγούν ότι η στρατηγική για αυτή την απίστευτη σεζόν τους είναι «ένα παιχνίδι τη φορά, μια προπόνηση τη φορά», αναφέρει το ABC. «Δείχνουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να παίξουμε. Δεν χάνουμε πια», δήλωσε ένας εκ των παιχτών της ομάδας, ο Jory Valencia.

«Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Οι κωφοί μπορούν να κάνουν τα πάντα, δεν είμαστε αυτό το στερεότυπο που υπάρχει εκεί έξω», δήλωσε ο  Enos Zornoza. «Σπάμε τα ταμπού και δείχνουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε σωστά. Και όχι μόνο το σχολείο μας εδώ, αλλά και άλλα σχολεία κωφών μπορούν να το κάνουν». Η όμορφη αυτή ιστορία δεν έμελλε να έχει το πιο παραμυθένιο τέλος, καθώς οι Καμπς δεν τα κατάφεραν στον τελικό απέναντι στο Faith Baptist, το οποίο είχε φτάσει στον τελικό 18 φορές τα τελευταία 37 χρόνια. 

«Είναι συγκλονιστικό το συναίσθημα», δήλωσε ο προπονητής των Καμπς Κιθ Άνταμς στο  δίκτυο NBC. «Ήταν ασταμάτητο, λάβαμε μηνύματα, ξέρετε, συγχαρητήρια και ευχές. Το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο είναι γεμάτο. Μου έστειλαν συγχαρητήρια κάποιοι προπονητές του NFL – οι Tennessee Titans. Είναι απίστευτο».

(ethnos. gr / photo: video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί