Η ΑΕΚ νέα κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ

Σε έναν τελικό που κυριάρχησαν οι άμυνες και η αστοχία η Ένωση στο τέλος ήταν πιο ψύχραιμη και κατέκτησε ξανά το Κύπελλο μετά από δύο χρόνια.

Η ΑΕΚ νίκησε τον Προμηθέα στον 45ο τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ στα «Δύο Αοράκια» και κατέκτησε το 5ο Κύπελλο στην ιστορία της και δεύτερο στα τρία τελευταία χρόνια με ηγέτη τον Νίκο Ζήση, σε ένα ματς με αγωνιώδες φινάλε.

Η αλήθεια είναι πως το θέαμα στο Ηράκλειο ήταν κατώτερο των προσδοκιών, λόγω ίσως και του άγχους που είχαν οι δυο ομάδες. Η ΑΕΚ κατάφερε να περιορίσει τον Μαυροκεφαλίδη και τα pick n roll του Προμηθέα, που στο β΄ μέρος είχε σε πολύ καλή μέρα τον Κασελάκη που όμως δεν αποδείχτηκε αρκετός.

Οι Πατρινοί το πάλεψαν, όμως στο φινάλε φάνηκε η απειρία τους και η ΑΕΚ ούσα πιο ψύχραιμη πήρε δύσκολα τη νίκη και το Κύπελλο με 57-61.

Κακό το θέαμα
Χολ, Λίποβι, Μπαμπ, Αγραβάνης και Μαυροκεφαλίδης ήταν η 5άδα του Προμηθέα, ενώ οι πέντε πρώτοι της ΑΕΚ ήταν οι Ζήσης, Ρέι, Γιάνκοβιτς, Χρυσικόπουλος και Γκραντ.

Οι Πατρινοί έφτασαν γρήγορα στο 5-0 (3’) σε ένα σκληρό ματς με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο (5-4 στο 5’) και τις δύο ομάδες να επιμένουν πολύ στα mis match που δημιουργούνταν από τις αποφάσεις της αντίπαλης άμυνας. O Προμηθέας στο 7’ ξέφυγε 12-6 χάρη στον Μαυροκεφαλίδη, με το δεκάλεπτο να λήγει 13-12 στο Ηράκλειο. Κακό ματς στο πρώτο δεκάλεπτο, με σκληρές άμυνες, στοχευμένο μπάσκετ και άσχημες αποφάσεις στην επίθεση.

Αστοχία και χαμηλό σκορ
Το πρόβλημα για τον Προμηθέα ήταν πως ο Μαυροκεφαλίδης είχε φτάσει τα δύο φάουλ, με τον Ματσιούλις στο 12’ να φέρνει το ματς στα ίσα (16-16), ενώ με τρίποντο του Γιαννόπουλου πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 16-19 και ο ίδιος μετά το 16-21, με την ΑΕΚ να τρέχει ένα 15-4. Μετά το 16-24 οι Πατρινοί με ένα 4-0 μείωσαν τη διαφορά στο 15’, όμως συνέχιζαν να έχουν πολύ κακά ποσοστά (7/28), με την ΑΕΚ να ξαναπηγαίνει στο +6 (21-27). O Χολ με πέντε σερί πόντους έκανε το 26-29, με το ημίχρονο να λήγει με αυτό το σκορ.

Νικούσε ο μονόφθαλμος
H AEK συνέχιζε και στο τρίτο δεκάλεπτο να διατηρεί μια διαφορά 5-8 πόντων (31-38 στο 25’) με τον Προμηθέα να συνεχίζει να είναι άστοχος, έχοντας 50% στις βολές (7/14). Θέαμα δεν βλέπαμε, όμως είχε δυνατές μονομαχίες και ενδιαφέρον όσον αφορά στον νικητή, αφού καμιά ομάδα δεν μπορούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Ένα κάρφωμα του Σλότερ για το 33-40 στο 23’ ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε μέχρι τότε στον αγώνα, ενώ η τρομερή αστοχία στις βολές συνεχιζόταν και για τις δύο ομάδες (7/16 ο Προμηθέας και 4/12 η ΑΕΚ!). Το δεκάλεπτο έληξε 38-43 με ένα απίθανο τρίποντο του Λίποβι στα 11’’ πριν από το φινάλε.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί