Εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Θέμα ημερών η υπογραφή μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και UEFA

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως στις 25 Φεβρουαρίου ο Αλεξάντερ Τσέφεριν θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, επιβεβαιώθηκε πως ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, θα επισκεφτούν την Ελλάδα στις 25 Φεβρουαρίου για να συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη σημερινή ενημέρωση προς τους συντάκτες, έγινε γνωστό πως ο «ισχυρός άνδρας» της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας και ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας και «δεξί χέρι» του Τζιάνι Ινφαντίνο, θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πέτσας, ο Κλαρκ έχει συμβάλλει καθοριστικά στα θέματα της αντιμετώπισης της βίας και στην αύξηση των εσόδων της Premier League και θα συμβάλλει στην υπογραφή του «μνημονίου για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Παράλληλα, στην ερώτηση για το αν η κυβέρνηση ανησυχεί στο αν δεν θα ισχύσει η πρόσφατη τροπολογία, καθώς η FIFA δεν επιτρέπει την αλλαγή του Κώδικα μεσούσης της σεζόν, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν αρνητική.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ολοκλήρωσε τις επαφές που είχε στη Ζυρίχη με εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, λίγες μέρες αφότου είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της UEFA για την «ανάταξη και επανεκκίνηση» του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη σύναψη συμφωνητικού παροχής τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

(Με πληροφορίες από Sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί