Ετοιμάζεται το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο: Τι θα αφορά

Σήμερα η μετάβαση του Γιώργου Γεραπετρίτη στη Ζυρίχη για σημαντικές επαφές με την FIFA, ώστε να ετοιμαστεί το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει επίσης συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Γκρεγκ Κλαρκ, τη διευθύντρια ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, Έμιλυ Σο, και τεχνικά κλιμάκια της FIFA. Στόχος το άμεσο ταξίδι του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, στην χώρα μας.

Σε πρώτη φάση θα διατυπωθούν προτάσεις από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για επανεκίννηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στόχος της κυβέρνησης είναι η επίσημη σύνταξη του μνημονίου από την UEFA με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μνημόνιο θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου σε θέματα όπως τα οργανωτικά, η διαιτησία, η βία, η χειραγώγηση παιχνιδιών κλπ. τα οποία θα πρέπει να γίνουν δεκτά από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη Γενική Συνέλευση.

Για το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας προβλέπεται, να επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης βαθμών έως ότου η ομάδα συμμορφωθεί με τη νομοθεσία.

Θέση της UEFA σε πρώτη φάση είναι -μετά την συνάντηση με την ΕΠΟ- ότι δεν αλλάζει η νομοθεσία στο μέσο της σεζόν και ότι θα συζητηθεί θα έχει χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι. Άρα ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη θα δικαστούν με τον ισχύοντα κανονισμό, που προβλέπει στο αθλητικό δίκαιο υποβιβασμό των ομάδων που αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε πολυϊδιοκτησία. Συνεπώς η λύση του προβλήματος θα πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί