Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: Απόσυρση συρμών τις ημέρες των αγώνων αν δεν ληφθούν μέτρα για τους βανδαλισμούς!

Την απόσυρση συρμών τις ημέρες των ποδοσφαιρικών αγώνων εξετάζουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, λόγω της πληθώρας βανδαλισμών, αν δεν ληφθούν μέτρα από τους αρμόδιους φορείς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

«Οι καταστροφές σε πέντε συρμούς, που έγιναν, χθες, Κυριακή 5/12/2021, πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκού έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ανάλογα βίαια επεισόδια, τα οποία έχουν σημειωθεί, μετά από διάφορες αθλητικές συναντήσεις (ακόμα και αγώνα βόλεϊ γυναικών), στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών. Όμως, αυτή την φορά, όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης, η ΕΛ.ΑΣ λόγω άλλων γεγονότων (επίσκεψη του Πάπα κ.α.) είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα καθώς αδυνατούσε να εγγυηθεί για την ομαλή διεξαγωγή του. Το ερώτημα, που ανακύπτει για εμάς είναι: Η εταιρεία γνώριζε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και κατ’ επέκταση της μεταφοράς των οπαδών με τους συρμούς; Εάν ναι, γιατί δεν φρόντισε να λάβει μέτρα, όπως π.χ. τη διακοπή κυκλοφορίας των συρμών, κάτι που γινόταν σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν;.

Για εμάς η ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, αλλά και η προστασία της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συρμοί και οι εγκαταστάσεις της ΣΤΑ.ΣΥ είναι αδιαπραγμάτευτα! Για αυτό, όπως έχουμε κάνει εδώ και καιρό, καλούμε τη διοίκηση της εταιρείας να συνεργαστεί, άμεσα, με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή βανδαλισμών εντός του δικτύου και την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να αναλάβουμε συνδικαλιστική δράση, μη αποκλείοντας και την απόσυρση συρμών τις ημέρες των αγώνων
».

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί