Εκτός φάσης νοκ άουτ του Champions League για πρώτη φορά τα τελευταία 21 χρόνια η Μπαρτσελόνα

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της η Μπαρτσελόνα θα συμμετάσχει στο Europa League.

Η διοργάνωση αυτή υφίσταται από το 2009, όταν αντικατέστησε το Κύπελλο UEFA, όμως οι Καταλανοί δεν είχαν λάβει ποτέ μέρος, αφού η πορεία τους δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ πριν από τις “νοκ άουτ” φάσεις του Champions League. Συνέβη εφέτος, καθώς μετά την ήττα με 3-0 από τη Μπάγερν, η “Μπάρτσα” κατετάγη τρίτη στον 5ο Όμιλο κι αυτό σημαίνει ότι «μετακομίζει» στα πλέι οφ του Europa League.

Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια και 17 “αποκλειστικές” σεζόν στο Champions League, που θα είναι παρούσα στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η τελευταία ήταν την περίοδο 2003/2004 όταν είχε συμμετάσχει στο Κύπελλο UEFA και μάλιστα στην πορεία της αντιμετώπισε τον Πανιώνιο, ενώ έφτασε έως τους προημιτελικούς, όπου αποκλείστηκε από τη Σέλτικ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – CHAMPIONS LEAGUE

Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει για πρώτη φορά στην Ιστορία της το τρόπαιο, καθώς μπορεί στο Μουσείο της να υπάρχουν τέσσερα Κύπελλα Εκθέσεων (έως το 1966), όμως ποτέ δεν έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης είτε ως Κύπελλο UEFA είτε ως Europa League.

Τη Δευτέρα η Μπαρτσελόνα θα είναι ανάμεσα στις υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού, εάν οι πρωταθλητές Ελλάδας κατακτήσουν τη 2η θέση στον όμιλό τους στο Europa League.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – CHAMPIONS LEAGUE

Η Μπαρτσελόνα πήγε στο Μόναχο με έναν και μοναδικό στόχο: Να νικήσει την Μπάγερν των πολλών απουσιών και να περάσει στους “16” του Champions League. Οι Βαυαροί, όμως, είχαν άλλη άποψη κι έγιναν η τρίτη ομάδα – μετά τη Λίβερπουλ και τον Άγιαξ – που τελείωσε την πρώτη φάση με το απόλυτο των νικών (6×6). Το συγκρότημα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έκανε “πάρτι” στην τραγική άμυνα των Καταλανών και με το 3-0 στην Allianz Arena “πέταξε έξω” τους “μπλαουγκράνα” από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το σκορ άνοιξε ο Μίλερ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Γερμανός παίκτης που πετυχαίνει 50 γκολ στην Ιστορία της διοργάνωσης και μόλις ο 8ος στα χρονικά του Champions League (από τους ομίλους έως τον τελικό).

Η Μπενφίκα έκανε το καθήκον της, με δύο γρήγορα γκολ επικράτησε της Ντιναμό Κιέβου και πήρε την 2η θέση του 5ου ομίλου και το “εισιτήριο” για τους “16”.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων της Τετάρτης:

5ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα: 3-0
(34΄ Μίλερ, 43΄ Σανέ, 62΄ Μουσιάλα)

Μπενφίκα – Ντιναμό Κιέβου: 2-0
(16΄ Γιάρεμτσουκ, 22΄ Ζιλμπέρτο)

6ος Όμιλος

Αταλάντα – Βιγιαρεάλ: Αναβλήθηκε

Μάντσεστερ Γ. – Γιουνγκ Μπόις: 1-1
(9΄ Γκρίνγουντ – 42΄ Ρίντερ)

7ος Όμιλος

Βόλφσμπουργκ -Λιλ: 1-3
(89΄ Στέφεν – 11΄ Μπουράκ, 72΄ Ντέιβιντ, 78΄ Γκόμες)

Σάλτσμπουργκ – Σεβίλλη: 1-0
(50΄ Οκαφόρ)

8ος Όμιλος

Ζενίτ – Τσέλσι: 3-3
(38΄ Κλαουντίνιο, 42΄ Αζμούν, 90΄+4 Οζντόπεφ – 2΄,85΄ Βέρνερ, 62΄ Λουκάκου)

Γιουβέντους – Μάλμε: 1-0
(18΄ Κιν)

(ant1news – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί