Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του Πάρη Κιουρτζίδη, για απαγωγή του στο Χίλτον τον Μάρτιο του 2018, με διώξεις σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και των ανδρών της ασφαλείας του.
Η εισαγγελία πρωτοδικών άσκησε δίωξη για το αδίκημα της παράνομης βίας (πλημμέλημα) σε βάρος των πέντε ανδρών της φρουράς του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, σε βάρος του ίδιου του επιχειρηματία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη βία, αλλά και σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας Αξία, Αντώνη Πίκουλα, για συνέργεια στο αδίκημα.
Οπως είχε καταγγείλει ο Πάρις Κουρτζίδης, το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, έφτασε σε ξενοδοχείο όπου είχε ραντεβού με στενό φίλο του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ προκειμένου να συζητήσουν για ένα δημοσίευμα που αφορούσε υπόθεση του επιχειρηματία.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τέσσερις άνδρες έκαναν ένα ημικύκλιο ασφαλείας σε μικρή απόσταση από τους δύο άνδρες. Ενας από αυτούς κάθισε πίσω από την πολυθρόνα του Κουρτζίδη και, σύμφωνα με την καταγγελία, του είπε πως τον απειλεί με όπλο και πως κινδυνεύει η ζωή του. Μάλιστα φέρεται να του ανέφερε πως το όπλο έχει σιγαστήρα και πως, αν τον πυροβολήσει, δεν θα φανεί και δεν θα ακουστεί τίποτα.
Ο άνδρας της ασφάλειας του επιχειρηματία, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, διέταξε τον Πάρι Κουρτζίδη να τον ακολουθήσει προκειμένου να πάνε στον χώρο εργασίας του δημοσιογράφου ώστε να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα.
Οπως αφηγείται ο δημοσιογράφος, πάντα υπό την απειλή όπλου και έχοντας δίπλα του κάποιους ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του επιχειρηματία, οδηγείται στα γραφείο όπου εργάζεται, εκεί όπου τον περιμένουν πάλι οι άνθρωποι ασφαλείας του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ. Πράγματι, ο δημοσιογράφος ανεβαίνει στο γραφείο και συντάσσει τη δεύτερη ανάρτηση με τη συγγνώμη.
Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο Πάρις Κουρτζίδης μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ και καταθέτει όλες τις λεπτομέρειες. Από εκείνη τη στιγμή η Ασφάλεια και η Διεύθυνση του τμήματος Εκβιαστών αναλαμβάνουν δράση και προχωρούν στην έρευνα της υπόθεσης. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι χρειάστηκε η συνδρομή ξένων Αρχών (Μεγάλη Βρετανία) ώστε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο, καθώς, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη της μεγάλης ΠΑΕ με κάποιους από τους «απαγωγείς» του.
με πληροφορίες από το ethnos / photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο