Ένα «παιχνίδι» ευθυνών έχουν προκαλέσει τα χθεσινά επεισόδια στον τελικό του Champions League στο Παρίσι με πολλούς στη χώρα να μιλούν για εθνική ντροπή ενώ Γάλλοι υπουργοί κατηγόρησαν για τις εικόνες χάους οπαδούς της Λίβερπουλ.
Ο τελικός μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε με καθυστέρηση 35 λεπτών αφού η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει άτομα από το να εισέλθουν στο Stade de France χωρίς εισιτήρια. Ωστόσο, ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι είχαν εισιτήρια αλλά οι αρχές δεν τους επέτρεπαν να μπουν.
Ακολούθησαν χαοτικές σκηνές με άτομα να πηδούν τις πύλες του γηπέδου και να τρέχουν προς το εσωτερικό. Η αστυνομία προέβη σε χρήση χημικών ενώ δυνάμεις ασφαλείας μπήκαν και στον αγωνιστικό χώρο. Περίπου 68 άτομα συνελήφθησαν ενώ έγιναν αναφορές για τουλάχιστον 238 τραυματίες, κατά βάση ελαφρά.
Από την πλευρά της, η UEFA είπε ότι πηγή του προβλήματος ήταν τα πλαστά εισιτήρια τονίζοντας ότι θα επανεξετάσει τα γεγονότα μαζί με τις γαλλικές αρχές και τη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Οι υπουργοί Εσωτερικών και Αθλητισμού της Γαλλίας, ωστόσο, κατηγορούν ευθέως τους οπαδούς της Λίβερπουλ.
«Χιλιάδες Βρετανοί “φίλαθλοι”, χωρίς κανένα εισιτήριο ή με πλαστά, εισέβαλαν βίαια στο γήπεδο και ορισμένοι επιτέθηκαν στο προσωπικό του γηπέδου», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεραρ Νταμαρίν n στο Twitter, ευχαριστώντας τη γαλλική αστυνομία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λίβερπουλ, Μπίλι Χόγκαν, δήλωσε ότι η μεταχείριση των φιλάθλων της ήταν «απαράδεκτη» καλώντας σε μια «διαφανή έρευνα» από την UEFA. Η υπουργός Αθλητισμού της Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις, προέτρεψε επίσης την UEFA να ξεκινήσει έρευνα.
Με πληροφορίες από Reuters/ photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Χριστοδουλίδης από τη Θεσσαλονίκη: Η απελευθέρωση της Κύπρου η ύψιστη προτεραιότητά μας
- Άρση της βουλευτικής τους ασυλίας ζητούν Τσιάρας και Κεφαλογιάννης λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Το λιμάνι Χορ Φακάν των ΗΑΕ δέχτηκε επίθεση – 4 τραυματίες
- Η Κίνα ζητά κατάπαυση πυρός και διαπραγματεύσεις για το Ιράν
- Τρεις άντρες στη Γλυφάδα απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Η ευφάνταστη τεχνική ενός σερίφη στις ΗΠΑ για να μαντρώσει κατσίκια – δραπέτες (Vid)
- Η Ζ. Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση υπό την καθοδήγηση Μητσοτάκη
- Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης άνδρα σε δύσβατο σημείο στο Αγρίνιο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο – Πέντε συλλήψεις
- Κυριάκος Πιερρακάκης: υπαρκτός ο κίνδυνος επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας









