Αυστηρή προειδοποίηση της Euroleague: «Σε νέα επίθεση κατά διαιτητών θα σταματήσουν να γίνονται παιχνίδια στην Ελλάδα»

Έντονα προβληματισμένη από την επίθεση στο διαιτητικό τρίο του αγώνα Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα εμφανίζεται η Euroleague σε ανακοίνωσή της,

προειδοποιώντας για μεταφορά των αγώνων εκτός Ελλάδας, σε περίπτωση που επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος μπάσκετ εκφράζει την καταδίκη της στο βίαιο περιστατικό, τονίζοντας ότι πρόκειται να στηρίξει τη σχετική έρευνα των αρχών.

Στόχος, η ταυτοποίηση των ενόχων για την επίθεση και η επιβολή διά βίου αποκλεισμού σε όλους τους αγώνες της Ευρωλίγκα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Euroleague εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή της στους διαιτητές θύματα της επίθεσης

Εξάλλου, όπως προειδοποίησε η διοργανώτρια αρχή, στην περίπτωση που ανάλογο περιστατικό συμβεί ξανά στην Ελλάδα, η Euroleague θα εξετάσει τη μεταφορά των αναμετρήσεων εκτός Ελλάδας, κάτι που θα ισχύσει και για τα ματς Eurocup και U18.

«Η Ευρωλίγκα θα ζητήσει τη συνεργασία των ομάδων και των τοπικών αρχών, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Τέτοιο περιστατικό δεν έγινε ποτέ στην 20ετη ιστορία της Ευρωλίγκας και εάν γίνει κάτι ανάλογο ξανά στην Ελλάδα, τότε αυτό θα σημαίνει πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τις φιλοξενούμενες ομάδες, τους διαιτητές και τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Για τον λόγο αυτό, η Ευρωλίγκα αμέσως θα επανατοποθετήσει τα παιχνίδια της, του Eurocup αλλά και τα τουρνουά U18 εκτός Ελλάδας», αναφέρει η Ευρωλίγκα στην ανακοίνωσή της.

Να υπενθυμίσουμε ότι Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 21 Φλεβάρη στους διαιτητές της Euroleague που «σφύριξαν» τον αγώνα αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα.

Η επίθεση έγινε κατά την επιστροφή τους με ταξί στο ξενοδοχείο, ενώ στο ίδιο ταξί βρισκόταν και ο παρατηρητής διαιτησίας Νίκος Πιτσίλκας.

Ο Ιταλός διαιτητής Λουίτζι Λαμόνικα διακομίστηκε με ελαφριά τραύματα στο πρόσωπο στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο ξενοδοχείο τις πρώτες πρωϊνές ώρες με συνοδεία αστυνομίας.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί