Australian Open: Ήττα Τζόκοβιτς στα ημιτελικά – Το παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Σίνερ

Ο απίθανος Γιανίκ Σίνερ έκανε το παιχνίδι της ζωής του και απέκλεισε με 3-1 σετ (6-1, 6-2, 6-7, 6-3) τον Νόβακ Τζόκοβιτς απ' το Australian Open.


Ο 22χρονος Ιταλός τενίστας, νούμερο 4 στον κόσμο, επιβεβαίωσε ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Λύγισε στα τέσσερα σετ τον πολυνίκη στο τουρνουά της Μελβούρνης Σέρβο και πήρε την πρόκριση σε τελικό Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του (θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Ζβέρεφ – Μεντβέντεφ). Παράλληλα έγινε ο πρώτος Ιταλός που φτάνει στον τελικό στο Australian Open!

Το επίτευγμα του Σίνερ γίνεται ακόμα μεγαλύτερο με δεδομένο ότι ο Τζόκοβιτς είχε να ηττηθεί στη Μελβούρνη από το 2018! Έκτοτε μετρούσε μόνο νίκες. Επίσης ο Νόλε μετρούσε στο τουρνουά δέκα νίκες σε ισάριθμους ημιτελικούς! Κι όμως ο ταλαντούχος Ιταλός με όπλο το τρομερό σερβίς του ήταν κυριαρχικός απέναντι στο νούμερο 1 στον κόσμο και στον τενίστα με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του αθλήματος καθώς μετράει 24 τίτλους Grand Slam.

Λύγισε ο πολυνίκης Τζόκοβιτς
O Σίνερ ήταν ασύλληπτος στα δύο πρώτα σετ διαλύοντας με 6-1 και 6-2 τον Τζόκοβιτς, ο οποίος βρήκε απέναντί του την καλύτερη εκδοχή του Ιταλού τενίστα. Το τρίτο σετ ήταν μια σκληρή και κλειστή μάχη καθώς οι δυο τενίστες κράτησαν μέχρι τέλους το σερβίς τους οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Νόλε ήταν πιο ψύχραιμος και πιο αποφασιστικός στα καθοριστικά σημεία καταφέρνοντας να επικρατήσει με 8-6, ενώ προηγουμένως έσωσε ματς πόιντ του αντιπάλου του.

Στο τέταρτο σετ, την ώρα που ο Σίνερ έπαιρνε άνετα τα γκέιμ στο σερβίς του, έβαζε δύσκολα στον Τζόκοβιτς όταν εκείνος σέρβιρε. Ο Σέρβος έσωσε τρία γκέιμ πόιντ κάνοντας τελικά το 1-1, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και στο τέταρτο γκέιμ, όπου ο Ιταλός έκανε το μπρέικ για το 3-1. Κράτησε μέχρι τέλους το σερβίς του (6-3) και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί του μεγάλου Τζόκοβιτς, o οποίος έχει κατακτήσει τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε Australian Open (έλειψε το 2022 διότι οι αρχές της Αυστραλίας δεν του επέτρεψαν να μπει στη χώρα) και δέκα συνολικά στη Μελβούρνη.


Ο Σίνερ τελείωσε το παιχνίδι δίχως να έχει φτάνει ποτέ ο Τζόκοβιτς σε μπρέικ πόιντ. Ενδεικτικό της τελειότητας που άγγιξε το σερβίς του…

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί