Σύμφωνα με το Cadena SER, την εποχή του Τζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, δηλαδή από το 2016 έως το 2018, η Μπαρτσελόνα πλήρωσε το ποσό του 1,4 εκατομμυρίων ευρώ στον άλλοτε διαιτητή, Χοσέ Μαρία Ενρίκεζ Νεγκρέιρα! Τα χρήματα, συγκεκριμένα, δόθηκαν σε εταιρεία του, ενώ εκείνο το διάστημα ήταν αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα χρήματα δόθηκαν σε τρία μέρη και η τελευταία πληρωμή, μάλιστα, έγινε όταν άφησε τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαιτησίας.
Από την πλευρά του, ο πρώην διαιτητής πήρε θέση για το θέμα, λέγοντας ότι απλά παρείχε συμβουλές στους παίκτες για το πώς να συμπεριφέρονται στους διαιτητές. Η έρευνα της Εισαγγελίας, ωστόσο, σχετίζεται με έλεγχο του Δημοσίου για παρατυπίες στη φορολογία, αφού ο πρώην διαιτητής δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο, που να αποδεικνύει ότι παρείχε υπηρεσίες στην Μπαρτσελόνα.
Δηλώσεις, μάλιστα, έχει κάνει ήδη και ο Μπαρτομέου, που τόνισε τα χρήματα αυτά «κόπηκαν» το 2018, προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα, ενώ υπογράμμισε ότι, όταν ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, ήδη εκείνη ξόδευε χρήματα για αυτές τις υπηρεσίες. Το ίδιο ισχυρίζονται, μάλιστα και άλλα μέλη του -τότε- διοικητικού συμβουλίου.
Επίσημα, εξάλλου, πήρε θέση και η Μπαρτσελόνα μέσω ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρει:
Στο παρελθόν, η Μπαρτσελόνα προσέλαβε τις υπηρεσίες ενός εξωτερικού τεχνικού συμβούλου, ο οποίος προσέφερε, με τη χρήση video, τεχνικές αναφορές που αφορούσαν σε παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών του ισπανικού κράτους και την τεχνική γραμματεία του συλλόγου.
Επιπροσθέτως, η σχέση με τον ίδιο εξωτερικό προμηθευτή διευρύνθηκε με τεχνικές αναφορές που σχετίζονταν με επαγγελματικές διαιτησίες με σκοπό να παρασχεθούν επιπρόσθετες πληροφορίες για το τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας και της θυγατρικής ομάδας, μία συνήθης πρακτική στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία.
Επί του παρόντος, αυτού του είδους η εξωτερική συνεργασία σχετίζεται με έναν επαγγελματία του χώρου του ποδοσφαίρου.
Η Μπαρτσελόνα λυπάται που αυτή η πληροφορία εμφανίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο καλύτερο σημείο της σεζόν.
Η Μπαρτσελόνα θα αναλάβει νομικές διαδικασίες απέναντι σε οποιονδήποτε βλάψει την εικόνα του συλλόγου με πιθανούς υπαινιγμούς που είναι αντίθετοι με τη φήμη του συλλόγου και που μπορούν να προκύψουν ως αποτέλεσμα αυτής της πληροφορίας.
(sportfm – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









