ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Η προϊστορία ενός ξεχωριστού ντέρμπι

Στα επτά τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος υπάρχει μόλις μια νίκη γηπεδούχου και αυτή έχει επιτευχθεί από τον ΠΑΟΚ στις 18 Ιανουαρίου 2023 για το Κύπελλο στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Στα έξι τελευταία με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ τα τέσσερα έχουν ολοκληρωθεί με σκορ 2-1, όπου υπάρχουν δύο νίκες για τον Δικέφαλο με αυτό το σκορ και δύο για τους Πράσινους. Οι άλλες δύο αναμετρήσεις υπήρξε μια νίκη 2-0 του ΠΑΟΚ και μια λευκή ισοπαλία.

Ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει στις 10 από τις 37 νίκες του με 2-1, το οποίο είναι το πιο συχνό σκορ για θετικό αποτέλεσμα του Δικεφάλου, ενώ 10 νίκες με 1-0 έχει ο Παναθηναϊκός.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι νίκες του ΠΑΟΚ με 1-0 και 2-0 που είναι από οκτώ. Η πιο “συχνή” ισοπαλία τους είναι το 1-1 με 7 εμφανίσεις.

Για 39 διαδοχικά μεταξύ τους ματς ανεξάρτητα έδρας, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός δημιούργησαν ένα σερί με αγώνες που είχαν γκολ έστω από τη μια ομάδα. Από τις 19 Οκτωβρίου 2008 και το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0 μέχρι και την λευκή ισοπαλία στις 13 Ιουνίου 2020 στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

Ο Χρήστος Δημόπουλος είναι ο μοναδικός που έχει σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και το έκανε για λογαριασμό των Πρασίνων στις 15 Μαρτίου 1987 στη νίκη τους με 3-2. Ποτέ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει μέσα στην Τούμπα σε αγώνα πρωταθλήματος κατά του Παναθηναϊκού όσο ήταν ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

75 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

37 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

16 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

22 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 106-72

(slgr.gr – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί