Ανοίγει τα γήπεδά της για το 100% των θέσεων η Ιταλία, αλλά μόνο για τους κατόχους του Green Pass

Τα ιταλικά γήπεδα θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν έως και το 75% της χωρητικότητάς τους σε μερικές εβδομάδες, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει η πληρότητα να φτάσει το 100% έως το τέλος του 2021.

Προς το παρόν, η προσέλευση στα γήπεδα της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται μόνο στο 50%, λόγω των ανησυχιών και της επιβολής της κοινωνικής αποστασιοποίησης, υπό το φόβο της COVID-19.

Οποιοσδήποτε εισέρχεται πρέπει επίσης να φορά μάσκα και να έχει Green Pass, ηλεκτρονικό πιστοποιητικό της Ε.Ε. που αποδεικνύει την κατάσταση εμβολιασμού του, πρόσφατη ανάρρωση ή αρνητικό τεστ που δημοσιεύτηκε εντός 48 ωρών από το συμβάν.

Η μετάβαση στο 75% ήταν αναμενόμενη για τους τελικούς του Nations League, οι οποίοι φιλοξενούνται από την Ιταλία, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις σε επίπεδο κυβέρνησης.

«Αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει σίγουρα το διάταγμα και η πολυαναμενόμενη απάντηση», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντρέα Κόστα. «Ο στόχος είναι να φτάσουμε στο 100%. Τα δεδομένα από την πανδημία και η επίδραση των εμβολίων είναι θετικά».

Όπως εξήγησε, «θέλουμε να στείλουμε απτά σημάδια επιστροφής στην κανονικότητα και η πλήρης χωρητικότητα στα γήπεδα θα ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του έτους ο στόχος είναι να φτάσουμε το 10 %. Πρέπει να παραμείνουμε συνετοί, αλλά να μην φοβόμαστε».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί