Αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου – Τι ισχύει με το χέρι και το VAR

Αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν, ανακοίνωσε η IFAB. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν το χέρι, σε αυτούς για το VAR αλλά και σε μερικά ακόμη θέματα. Πάμε να δούμε παρακάτω τις σημαντικότερες αλλαγές. Για το χέρι: «Το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν […]

Αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν, ανακοίνωσε η IFAB.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν το χέρι, σε αυτούς για το VAR αλλά και σε μερικά ακόμη θέματα. Πάμε να δούμε παρακάτω τις σημαντικότερες αλλαγές.

Για το χέρι: «Το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη ή και την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης»

Για το VAR: Όταν υπάρχει μια αμφιλεγόμενη φάση, η προσδοκία είναι ότι ο διαιτητής θα κάνει on field review, δηλαδή θα πάει ο ίδιος εκείνη την ώρα στην οθόνη του VAR. Επίσης, για την εξοικονόμιση του χρόνου, σε πιο απλές φάσεις θα γίνεται τσεκάρισμα μόνο ενός πλάνου από τους διαιτητές στο VAR.

Η IFAB ουσιαστικά κάνει συστάσεις στους διαιτητές να χρησιμοποιούν συχνότερα την τεχνολογία για να αποφεύγονται τα λάθη, ενώ προς το παρόν κόβει την… όρεξη όσων ζητούσαν να ανοίξουν οι συνομιλίες των διαιτητών με αυτούς στο VAR.

«Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι δεν θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει περισσότερη ευρύτητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως για παράδειγμα η πρόσβαση στις συνομιλίες μεταξύ διαιτητών των αγώνων κατά την αναθεώρηση, αλλά ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της επικοινωνίας για τη βελτίωση την κατανόηση της διαδικασίας εξέτασης και της τελικής απόφασης του διαιτητή», ανέφερε σχετικά.

Κίτρινες κάρτες:
-Εάν ο διαιτητής μετά από ένα φάουλ αφήσει να εκτελεστεί γρήγορα το φάουλ, τότε ο παίκτης που υπέπεσε στην παράβαση δεν θα δέχεται κίτρινη κάρτα.
-Εάν ο διαιτητής, επίσης, αφήσε πλεονέκτημα τότε ο παίκτης που είχε κάνει το φάουλ για να ανακόψει την επίθεση, δεν θα δέχεται κίτρινη κάρτα.
-Εάν ο τερματοφύλακας κατά την εκτέλεση κουνηθεί από την γραμμή και επαναληφθεί η εκτέλεση, του γίνονται παρατηρήσεις από τον διαιτητή και αν κάνει νέα παράβαση τότε δέχεται κίτρινη κάρτα.
-Εάν ένας παίκτης έχει δεχτεί κίτρινη κάρτα νωρίτερα κατά την διάρκεια του αγώνα και δεχτεί ακόμη μία επειδή μπήκε νωρίτερα στην περιοχή κατά την εκτέλεση ενός του πέναλτι, δεν αποβάλλεται αλλά σημειώνεται ως δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Άλλες αλλαγές:
-Εάν ένας τερματοφύλακας σηκώσει την μπάλα στον αέρα, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου, και ένας συμπαίκτης του του την γυρίσει με το στήθος ή το κεφάλι και ο τερματοφύλακας την μπλοκάρει, τότε το ελεύθερο επαναλαμβάνεται.

Από SportFm

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί