ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ντέρμπι κορυφής αξίας 155,85 εκατ. ευρώ (vid)

H «Ένωση» θα υποδεχθεί απόψε (19:30) τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ σε ένα ντέρμπι κορυφής αξίας 155,85 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι το άθροισμα της αξίας των δύο ομάδων, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt, η οποία κοστολογεί τον Ολυμπιακό -ακριβότερη ομάδα της ελληνικής Super League- με 113,60 εκατ. ευρώ και την ΑΕΚ (τρίτη στην σχετική κατάταξη, πίσω και από τον ΠΑΟΚ), με 42,25 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός έχει πιο ακριβό παίκτη τον Μαντί Καμαρά, που είναι και ο ακριβότερος στην Super League, με εκτιμώμενη αξία 15 εκατ. ευρώ, ενώ η ΑΕΚ τον Λιβάι Γκαρσία με 4 εκατ. ευρώ.

Στα 26,5 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας για τον Ολυμπιακό, με 21 ξένους παίκτες στο ρόστερ του, στα 27,7 για την ΑΕΚ, η οποία έχει 19 «λεγεωνάριους».

Θα είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στην καλύτερη επίθεση (20 γκολ), θέση που μοιράζεται η ΑΕΚ μαζί με τον ΠΑΟΚ και την καλύτερη άμυνα (5 γκολ), που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος μάλιστα είναι μοναδικός αήττητος στο πρωτάθλημα, μετά από εννέα αγωνιστικές.

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, που δεν έχει απώλεια βαθμών στην έδρα της έως τώρα, μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ απόλυτη διαδρομή έχει και ο Ολυμπιακός μακριά από τη δική του (τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια).

Στην βαθμολογία ομάδων της UEFA, ο Ολυμπιακός, ψηλότερα από κάθε άλλον ελληνικό σύλλογο, είναι 38ος με 37.000 βαθμούς, ενώ πίσω τους, αλλά στην 73η θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με 20.000 βαθμούς.

Στις μεταξύ τους συναντήσεις, με γηπεδούχο την ΑΕΚ-σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Super League οι «κιτρινόμαροι» μετράνε 22 νίκες, οι «ερυθρόλευκοι» 18, ενώ 23 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία. Συνολικά (εντός και εκτός έδρας) η ΑΕΚ έχει 38 νίκες, ο Ολυμπιακός 55 και 34 ματς δεν ανέδειξαν νικητή.


Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στα τρία παιχνίδια που έπαιξαν για το πρωτάθλημα μέσα στο 2021 και είναι αήττητος με την ΑΕΚ στα 11 τελευταία μεταξύ τους επίσημα. Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ είναι στα προημιτελικά του Κυπέλλου το Φεβρουάριο του 2018.

Στα 10 τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός-αήττητος σε πέντε επισκέψεις (2 νίκες-3 ισοπαλίες)- έχει επτά νίκες και τρία ματς ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία.

Η ΑΕΚ νίκησε για τελευταία φορά στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, 3-2 με συναρπαστική ανατροπή (ήταν 0-2 πίσω στο σκορ) και γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 90′.

amna/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί