• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το…όνειρο κάθε gamer! Χάκερ “τσίπαρε” τον εγκέφαλό του με αγωνιστικό videogame – BINTEO

Το…όνειρο κάθε gamer! Χάκερ “τσίπαρε” τον εγκέφαλό του με αγωνιστικό videogame – BINTEO

Ένας μπλόγκερ αποφάσισε να πειραματιστεί με το όργανο που επηρεάζει την ανθρώπινη ισορροπία και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Ο μπλόγκερ συνέδεσε ένα αγωνιστικό videogame με μια συσκευή που διεγείρει το αιθουσαίο σύστημα, το όργανο μέσα στο ανθρώπινο αυτί που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία.

Όπως εξήγησε στο κανάλι του στο YouTube, ο μπλόγκερ χρησιμοποίησε δύο ηλεκτρόδια που στέλνουν ηλεκτρικά ερεθίσματα στα νεύρα που αντιδρούν στο αίσθημα της ισορροπίας.

Η συσκευή του μετέτρεπε σε ηλεκτρικά ερεθίσματα τις πληροφορίες από το αγωνιστικό videogame και μέσω των ηλεκτροδίων στον εγκέφαλό του.
Έτσι, κάθε φορά που το αμάξι στο παιχνίδι έστριβε ή έγερνε, το αιθουσαίο σύστημα μέσα στο αυτί του άντρα ξεγελιόταν ότι κινούνταν και το σώμα του άντρα.

Ο μπλόγκερ πειραματίστηκε με το σύστημά του στον ίδιο του τον εαυτό, αποδεικνύοντας ότι είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό.

Στην αρχή, όταν το όχημα έβγαινε από τον δρόμο, ο μπλόγκερ ένιωθε τόση έλλειψη ισορροπίας και απώλεια ελέγχου, που μέχρι κι έπεσε από την καρέκλα.

Από το πείραμα επίσης προέκυψε ότι το σύστημά του λειτουργούσε επηρεάζοντας την ισορροπία μόνο κατά τη διάρκεια της πλευρικής κίνησης, αλλά δεν προκαλούσε αντίστοιχο αίσθημα κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση του οχήματός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην αγορά κυκλοφορεί μια πληθώρα συσκευών που δημιουργούν την αίσθηση της οδήγησης στους παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Αυτές οι συσκευές κυμαίνονται από χειριστήρια με δόνηση, μέχρι ειδικά καθίσματα αλλά και ολόκληρες καμπίνες που εξομοιώνουν την κίνηση ενός αυτοκινήτου, ενός αεροπλάνου ή οποιουδήποτε άλλου οχήματος.
Ωστόσο πρόκειται για ακριβά εξαρτήματα ή ολόκληρα συστήματα που κοστίζουν αρκετά χρήματα.

Αντιθέτως, στην περίπτωση της συσκευής που κατασκεύασε ο μπλόγκερ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του ξόδεψε μόλις 50 δολάρια(περίπου 40 ευρώ) και μάλιστα δημοσίευσε και τον πηγαίο κώδικα του προγράμματος που χρησιμοποίησε για να τη συγχρονίσει με το videogame.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, ο YouTuber λέει πως θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του να πειραματιστούν και οι ίδιοι.

(Sputniknews)