Το ρομπότ που μοιάζει με άνθρωπο μπορεί να λειτουργεί έως και έξι ώρες την ημέρα, απαντώντας σε ερωτήσεις που ενεργοποιούνται με φωνή σε διάφορα επιστημονικά θέματα αντλώντας πληροφορίες από το ChatGPT.
Ωστόσο αυτή η καινοτομία των μαθητών έρχεται μετά την πρώτη ανθρωποειδή δασκάλα της Ινδίας με το όνομα IRIS.
Στην Ινδία λειτουργεί ήδη από την περασμένη χρονιά το πρώτο σχολείο με τεχνητή νοημοσύνη το οποίο ήδη παρουσίασε την πρώτη ανθρωποειδή δασκάλα – ρομπότ. Η Iris μπορεί να απαντήσει σε σύνθετες ερωτήσεις σε διάφορα θέματα, παρέχοντας εξατομικευμένη φωνητική βοήθεια και διευκολύνοντας τις διαδραστικές μαθησιακές εμπειρίες. Για πρόσθετη κινητικότητα, το Iris διαθέτει ακόμη και τροχούς.
Το σχολείο που βρίσκεται στο Thiruvananthapuram της Κεράλα, κάνει ένα επαναστατικό βήμα στην εκπαίδευση με την εισαγωγή της δασκάλας AI, Iris, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Makerlabs Edutech.
photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επεισοδιακή πρόταση γάμου σε γέφυρα…Του έπεσε το δαχτυλίδι! ΒΙΝΤΕΟ
- Ο σύζυγος της Μπριζίτ Μπαρντό αποκάλυψε ότι πέθανε από καρκίνο – Σήμερα η κηδεία της
- Το ιδιαίτερο αίτημα του Τζόκοβιτς στον Λαμίν Γιαμάλ σε βίντεο που έγινε viral
- Βαρύ πένθος στην Εύβοια για τον 15χρονο μαθητή που έπεσε από την Υψηλή Γέφυρα
- Όταν ο Ρούμπιο αντιλαμβάνεται…ότι μπορεί να γίνει “πρόεδρος της Γροιλανδίας”! Επική ΦΩΤΟ
- Αυτό ισχυρίζονται πως κατέστρεψαν για πρώτη φορά οι Ρώσοι στο μέτωπο
- Ο Μασκ λέει πως η δική του «AI» είναι… «με την πλευρά των αγγέλων»
- H επική απάντηση της κόρης του Ρονάλντο τον άφησε άφωνο! ΒΙΝΤΕΟ
- ΠΑΣΟΚ: Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας
- Αγνώριστος ο Χιου Τζάκμαν! Μεταμορφώθηκε σε έναν διαφορετικό…«Ρομπέν των Δασών» – Τρέιλερ









