Ο αμερικανικός στρατός γνωστοποίησε σήμερα ότι ερευνά ένα «συμβάν που δημιούργησε συντρίμμια» στο διάστημα και ανάγκασε τους αστροναύτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να καταφύγουν στο σκάφη τους, προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν σε περίπτωση ανάγκης.
«Η αμερικανική διοίκηση για το διάστημα έχει ενημερωθεί για ένα συμβάν που προκάλεσε συντρίμμια στο διάστημα. Εργαζόμαστε ενεργά προκειμένου να χαρακτηρίσουμε το πεδίο των συντριμμιών», δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου, ο οποίος ανέφερε επίσης πως ο στρατός συνεργάζεται με το υπουργείο Εξωτερικών και τη Nasa στο θέμα αυτό.
Ορισμένοι Αμερικανοί ειδικοί στο διάστημα υποπτεύονται πως μια αντιδορυφορική πυραυλική δοκιμή που διεξήγαγε η Ρωσία ευθύνεται για τα συντρίμμια, πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν.
Μια τέτοια ενέργεια, η οποία θα συνιστούσε επίδειξη ισχύος εκ μέρους της Μόσχας, έχει ήδη διαπραχθεί από μονάχα τέσσερα κράτη κατά το παρελθόν, μεταξύ αυτών η Ρωσία. Επικρίνεται σφόδρα κυρίως λόγω των πολλών συντριμμιών που προκαλεί, τα οποία μετατρέπονται σε επικίνδυνα εκσφενδονιζόμενα βλήματα.
Νωρίτερα, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos είχε από την πλευρά της δηλώσει πως οι αστροναύτες στο ISS δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, χωρίς να κάνει αναφορά σε μια πιθανή πυραυλική δοκιμή.
«Η τροχιά του αντικειμένου που ανάγκασε το πλήρωμα σήμερα να επιστρέψει στο σκάφος, βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών, απομακρύνθηκε από την τροχιά του ISS», έγραψε σε tweet η Roscosmos.
«Ο σταθμός είναι ασφαλής».
«Φίλοι, όλα βαίνουν καλώς εδώ. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, βάσει του προγράμματός μας», έγραψε επίσης σε ένα τουίτ ο Ρώσος κοσμοναύτης Άντον Σκαπλέροφ.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Nasa δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματά του.
Επτά αστροναύτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιέζεται ο Μαρκόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
- Πειραιάς: Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
