Θα μας βάλουν να βήχουμε πάνω από τα κινητά μας;; Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης λένε ότι εντοπίζει έτσι τον κορωνοϊό

H Pfizer έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για την εφαρμογή προσφέροντας 74 εκατ. δολάρια στους μετόχους εταιρεία της ResApp για να την εξαγοράσει.

Ομάδα ερευνητών και επιστημόνων από διάφορους κλάδους ανέπτυξε το ResApp μια εφαρμογή με την οποία το κινητό τηλέφωνο πραγματοποιεί διάγνωση για την παρουσία του κορωνοϊού.

Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να βήξει πολύ κοντά στην συσκευή και αυτή χρησιμοποιώντας τεχνολογία μηχανικής μάθησης (κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης) θα εντοπίσει τα ίχνη του κορωνοϊού. Οι δημιουργοί της εφαρμογής πραγματοποίησαν δοκιμές σε περίπου 800 άτομα στις ΗΠΑ και την Ινδία και όπως αναφέρουν η εφαρμογή εντόπισε τον κορωνοϊό με ποσοστό επιτυχίας 92%.

ο Τόνι Κίτινγκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση της ResApp., αναφέρει ότι:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτά τα αρχικά αποτελέσματα της εφαρμογής. Αυτοί οι αλγόριθμοι προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για να αντικατασταθούν τα διαγνωστικά τεστ σε όλο τον κόσμο δίνοντας έτσι λύση στα προβλήματα παραγωγής και διανομής αυτών των τεστ καθώς φυσικά και στο κόστος που πρέπει να καταβάλει καθημερινά ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως για να κάνει κάποιο ραπιντ ή PCR τεστ. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πρόσφατα ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, ότι τα εθνικά συστήματα υγείας συνεχίζουν να πιέζονται και ότι θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την πιθανότητα εμφάνισης νέων ακόμη πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων του ιού από αυτές που ήδη γνωρίζουμε. Σκοπεύουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες λήψης των σχετικών εγκρίσεων και άδειας εμπορικής εκμετάλλευσης της εφαρμογής με τις αρμόδιες Αρχές σε όλο τον κόσμο και βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αλλά και υπηρεσιών ιατρικών υπηρεσιών για να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα αυτή η διαδικασία».

H Pfizer έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για την εφαρμογή προσφέροντας 74 εκατ. δολάρια στους μετόχους εταιρεία της ResApp για να την εξαγοράσει.

(naftemporiki. gr / photo: pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί