• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σύντομα, τρένο-βολίδα μεταξύ Λας Βέγκας και νότιας Καλιφόρνια

Σύντομα, τρένο-βολίδα μεταξύ Λας Βέγκας και νότιας Καλιφόρνια

Σχέδιο για σύνδεση του Λας Βέγκας με τη νότια Καλιφόρνια με πλήρως ηλεκτροκίνητο τρένο-βολίδα αποκάλυψε η Virgin Trains USA.

Το ταχύτητας 290 χιλιομέτρων την ώρα τρένο θα συνδέει το Λας Βέγκας με τη Βίκτορβιλ, η οποία απέχει μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από το Λος Άντζελες. Ο χρόνος μετάβασης προς και από το Λας Βέγκας θα ανέρχεται σε 90 λεπτά και, όπως υποστηρίζεται, το κόστος θα είναι μικρότερο από χρήση αεροπλάνου ή αυτοκινήτου.

Εάν εγκριθεί το σχέδιο, η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα κατασκευαστεί παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο Interstate 15, ο οποίος διασχίζει μεγάλο μέρος της Καλιφόρνιας και ενός δρόμου που διασχίζει από ανατολικά προς δυτικά την Πολιτεία της Νεβάδα.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εφέτος και η ολοκλήρωσή τους τοποθετείται στο 2023. Η ανατολική απόληξη της γραμμής θα είναι σε απόσταση 1,6 χιλιομέτρου από το Las Vegas Strip με τα πάμπολλα καζίνο και ξενοδοχεία.

Προγραμματίζεται επίσης η κατασκευή δύο σταθμών. Το πρότζεκτ θα υλοποιηθεί εν πολλοίς στη βάση του μήκους 112 χιλιομέτρων συστήματος της Brightline – έως τα μέσα του χρόνου, η Virgin Trains USA λειτουργεί με αυτή την επωνυμία – το οποίο συνδέει το Μαϊάμι, το Φορτ Λόντερντεϊλ και το Γουέστ Παλμ Μπιτς. Το ηλεκτροκίνητο-ντιζελοκίνητο τρένο της Πολιτείας της Φλόριντα, το οποίο επίσης ακούει στο όνομα Brightline, ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Βασίλης Τσεκούρας ΑΜΕ ΜΠΕ

photo:pexels