΄
Ειδικότερα, το Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι η θυγατρική εταιρεία Ruselectronics κατάφερε να αναπτύξει, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, μια σειρά από ολοκληρωμένα εργαλεία ψηφιακής επικοινωνίας, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και ενσωματωθεί στα ρωσικά stealth αεροσκάφη πέμπτης γενιάς. Οι Ρώσοι ακόμα τονίζουν ότι αυτές οι νέες τεχνολογίες, μεταξύ άλλων, θα βελτιώνουν την ποιότητα της μεταφοράς και μετάδοσης πληροφοριών τόσο μεταξύ αεροσκαφών όσο και μεταξύ συμμαχικών και φίλιων επίγειων μέσων στο πεδίο επιχειρήσεων και θα λειτουργούν ουσιαστικά σαν ένας δεύτερος «πιλότος».
Τα καινούργιο σύστημα επικοινωνίας λειτουργεί σε HF και VHF συχνότητες και χρησιμοποιεί την περίφημη τεχνολογία τύπου «CRT», που ουσιαστικά είναι μια μορφή ασύρματης επικοινωνίας στην οποία ένας πομποδέκτης μπορεί να ανιχνεύσει με έξυπνο τρόπο και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ποια κανάλια επικοινωνίας χρησιμοποιούνται και ποια όχι, με αποτέλεσμα να προστατεύει ακόμα περισσότερο το Su-57 από εχθρικές παρεμβολές και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία United Aircraft Corporation, στα τέλη Οκτωβρίου του 2022 πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση ενός αναβαθμισμένου stealth μαχητικού αεροσκάφους τύπου Su-57 προκειμένου να εξεταστούν η λειτουργικότητα του εξοπλισμού και των συστημάτων του αεροσκάφους, καθώς και η υποστήριξη που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη στο πλήρωμα, αλλά και η δυνατότητα χρήσης μιας σειράς νέων οπλικών συστημάτων.
(onalert. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χαρακόπουλος: Οι άγονες αντιπαραθέσεις υπονομεύουν το συλλογικό μας μέλλον
- Ηράκλειο: Αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της δημοτικής αρχής
- Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκ ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους
- Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας και φέτος στο Περιστέρι – 10 μέτρα, 100 τόνοι (photo, vid)
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Ολλανδία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να απειλούσε να διαπράξει επίθεση κάπου στην Ευρώπη
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά το 2025 με ένα χιουμοριστικό βίντεο που τα έχει όλα!
- Σημαντικές δυνάμεις του πλανήτη καταδίκασαν την προκλητική ενέργεια των Ουκρανών
- Τραγικός θάνατος για 37χρονο στη Βραζιλία: Πνίγηκε σε διαγωνισμό καρπουζοφαγίας μπροστά στη γυναίκα του









