Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σχολεία, εκπαιδευτικοί φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να αποκτήσουν από τη Mobile Technology όχι μόνο το ΝΑΟ έκτης γενιάς, αλλά και τη συνοδευτική εφαρμογή λογισμικού που θα ανταποκρίνεται στις εξειδικευμένες ανάγκες διδασκαλίας τους.
Το ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ, έχει ύψος 58 εκατοστά και δυνατότητα περιστροφής 25 μοιρών, για να κινείται και να χορεύει με μεγάλη ευελιξία. Είναι εξοπλισμένο με μικρόφωνα, ηχεία, δύο κάμερες και πληθώρα αισθητήρων, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει πρόσωπα/αντικείμενα και να επικοινωνεί σε 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά.
Ο NAO μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, από το δημοτικό έως και το πανεπιστήμιο, είτε ως μέσο για να εξασκηθούν οι μαθητές στον προγραμματισμό, είτε και ως «βοηθός διδασκαλίας», κάνοντας πιο ελκυστικό το περιεχόμενο διδασκαλίας.
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνει δική του πλατφόρμα λογισμικού καθώς και τη δική του διδακτέα ύλη με τα αντίστοιχα βιβλία.
Ο ΝΑΟ επιτρέπει την κατανόηση περίπλοκων επιστημών, όπως είναι η μηχανική, η φυσική, ο προγραμματισμός κ.ά. με τρόπο διασκεδαστικό, επίσης ενθαρρύνει την ομαδική εργασία και την ενεργή συμμετοχή ενώ ενδείκνυται για την υλοποίηση προγραμμάτων εξατομικευμένης εκπαίδευσης (IEP- Individualized Education Program) που απευθύνονται σε μαθητές με συμπεριφορικές διαταραχές, αυτισμό κ.ά.
Επιπρόσθετα, ο ΝΑΟ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνιστά ιδανική λύση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα STEM και σε συνδυασμό με τη διδακτέα ύλη STEMBIOTICS, δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να κατανοήσουν εις βάθος τις αρχές του STEM και να αναπτύξουν τις αντίστοιχες δεξιότητες.
Η Mobile Technology αποτελεί Preferred Solution Partner της SoftBank Robotics και η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2018, όταν η ελληνική εταιρεία προώθησε το ρομπότ Pepper για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
(φωτο:Amna)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης
- Συρία: Το ISIS σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες την Πρωτοχρονιά
- Ο Ζελένσκι ξέσπασε σε γέλια όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει μόλις ο πόλεμος τελειώσει, vid
- Η Γερμανία έστειλε ακόμα δύο συστήματα Patriot στην Ουκρανία
- Τρομερό ΒΙΝΤΕΟ δείχνει πόσο εθισμένοι στο διαδίκτυο είναι οι άνθρωποι σήμερα
- Ρωσία: Θα παραδώσουμε στις ΗΠΑ αποδείξεις για την επίθεση στην κατοικία του Πούτιν
- Ταϊλάνδη: Επανεμφανίστηκε σπάνια γάτα με πλατύ κεφάλι «εξαφανισμένη» εδώ και 30 χρόνια
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις με διαδηλωτές στο Ιράν
- Τα πιο παράξενα πρωτοχρονιάτικα έθιμα για καλή τύχη στον κόσμο – Ανάμεσά τους και τρία ελληνικά
- Ο Μασκ ανακοίνωσε τη μαζική παραγωγή εγκεφαλικών εμφυτευμάτων το 2026









