«Πλανήτης της σιωπής»: «Εγκλωβισμένοι» οι άνθρωποι στον…δικό τους κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιο είναι το φαινόμενο που λίγοι έχουν υπόψιν τους αλλά λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις;

Όσο περνάνε τα χρόνια και οι τεχνολογικές δυνατότητες του ανθρωπίνου γένους αυξάνονται, τόσο μεγαλύτερη είναι και η…νοσταλγία για τις «παλιές εποχές», όπου οι άνθρωποι είχαν πιο στενή επαφή μεταξύ τους.

Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων προτιμούν να έχουν για συντροφιά τους ένα κινητό, ένα τάμπλετ ή ακόμη και τον…προσωπικό τους βοηθό τεχνητής νοημοσύνης.

Σίγουρα κάτι περισσότερο…τεχνολογικό και πολύ λιγότερο ανθρώπινο.

.

Το παράδειγμα της…ντροπής

Η πλειοψηφία των Βρετανών έχει πλέον online επικοινωνία – κάνει δηλαδή συζητήσεις μέσω ηλεκτρονικών και γραπτών μηνυμάτων αλλά και υπηρεσιών τύπου WhatsApp.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας της ασφαλιστικής εταιρείας «LifeSearch», ο ημερήσιος αριθμός των συνομιλιών «πρόσωπο με πρόσωπο» έχει μειωθεί δραματικά κατά 15% μόνο την τελευταία πενταετία!

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από ένα εκατομμύριο εργένηδες παραδέχονται ότι συχνά περνάει μία ολόκληρη μέρα χωρίς να μιλήσουν με κανέναν, είτε «πρόσωπο με πρόσωπο» είτε online.

Παρά το ότι οι περισσότεροι από μας πλέον παραχωρούμε όλο και πιο πολύ χρόνο στην τεχνολογία, παρά στην διαπροσωπική επαφή, μόλις το 14% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είναι ευτυχισμένοι με αυτό που κάνουν!

Ωστόσο συνεχίζουν να το κάνουν, σε μία συμπεριφορά που μόνο με αυτή των εξαρτημένων ατόμων μπορεί να συγκριθεί.

Κανείς δεν μιλάει ωστόσο για αυτό το πρόβλημα.

Και οι ελάχιστοι που τολμούν να μιλήσουν απλά…δεν ακούγονται.

Όλο και περισσότεροι «ζουν» στον δικό τους εικονικό κόσμο. Όλο και περισσότεροι παίρνουν μέρος στον «πλανήτη της σιωπής»:

(φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί