δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιείται, σήμερα και αύριο, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας πως «οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι γιατί τρέχουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και πρέπει να προσέξουμε πώς θα μετατρέψουμε τα χρήματα αυτά σε αποτελεσματικά και χρήσιμα έργα για τους δήμους. Έχουμε και τα έργα του ΕΣΠΑ, 320 προτάσεις με προϋπολογισμό 230 εκατ. ευρώ. Προς το τέλος Μαΐου θεωρώ ότι θα έχουμε τις πρώτες 70 – 80 εντάξεις και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού όλες τις υπόλοιπες».
Ο υπουργός πρόσθεσε πως προτεραιότητα έχει «η κλιματική κρίση ξεκάθαρα. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο, εάν δεν σιγουρευτούμε πως εμείς, οι οικογένειες μας, οι πολίτες των πόλεών μας είναι ασφαλείς. Το δεύτερο είναι οι υποδομές και για να είμαστε ειλικρινείς, η Ελλάδα θέλει ακόμη πολλή δουλειά. Στις κινητές τηλεφωνίες είμαστε σχετικά καλά, στις σταθερές τηλεφωνίες έχουμε πάρα πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε».
Στάθηκε δε σε μια «σημαντική, μια καινούργια πτυχή που αναπτύσσεται και στη χώρα μας και έχει να κάνει με τις τεχνολογίες διαστήματος. Έρχεται μια καινούργια προοπτική, όλες αυτές οι ευκαιρίες που δίνονται από το κοντινό διάστημα, από τους δορυφόρους ελληνικής τροχιάς, να δώσουν λύσεις. Το καλοκαίρι η κυβέρνηση άλλαξε την πολιτική της με αφορμή τις πυρκαγιές αλλά και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Δημιουργήσαμε ένα καινούργιο πρόγραμμα μικροδορυφόρων, οι διαγωνισμοί αυτοί έχουν ήδη “τρέξει”».
Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε πως «πάντα υπάρχουν δικαιολογίες για να μην κάνουμε κάτι. Το θέμα είναι να βρίσκουμε λύσεις, μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν. Για το κομμάτι της γραφειοκρατίας πάμε σε μία επόμενη εποχή, όπου δεν ψηφιοποιούμε απλά, αλλά καταργούμε υπηρεσίες. Θα έχουμε διακίνηση δεδομένων και όχι διακίνηση εγγράφων».
απεμπε – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ψυχρολουσία από Τραμπ! Μειώνονται οι Αμερικανοί στρατιώτες στην Αν. Ευρώπη
- Έξοδος 28ης Οκτωβρίου: Μειώθηκαν κατά 60% τα θανατηφόρα τροχαία
- Στο Ιράκ θα μεταβεί ο Γ. Γεραπετρίτης
- Ο Τραμπ θεωρεί πως “είναι κρίμα” που “δεν επιτρέπεται” να διεκδικήσει τρίτη θητεία
- Ποιά είναι η αποστολή της Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως απέτρεψε πόλεμο Ινδίας-Πακιστάν
- Ο John Williams θα γράψει τη μουσική της νέας UFO ταινίας του Steven Spielberg
- Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης μετά την κατάρρευση 7όροφου κτιρίου στην Τουρκία, vid
- Έβαλαν φωτιά στην είσοδο του γραφείου του υφυπουργού Εξωτερικών Χάρη Θεοχάρη
- Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Τι είπε για τα στελέχη της Χαμάς
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ
ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ
ΜΕΤΡΟ
ΑΘΗΝΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ









