Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ τις υπηρεσίες της Google

Οι αρχές των δύο αυτονομιστικών περιοχών στο Ντονμπάς, που έπαψαν να ανήκουν στην Ουκρανία,

ανακοίνωσαν ότι απέκλεισαν την πρόσβαση στη μεγαλύτερη παγκοσμίως μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, το Google, με την κατηγορία ότι «προωθεί» τη βία σε βάρος των Ρώσων.

Το Google «προωθεί την τρομοκρατία και τη βία σε βάρος όλων των Ρώσων, κυρίως σε βάρος του πληθυσμού του Ντονμπάς… Αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε το Google στο έδαφος» της περιοχής του Ντονέτσκ, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση ο αυτονομιστής ηγέτης Ντένις Πουσίλιν.

«Εάν το Google σταματήσει να ακολουθεί την εγκληματική του πολιτική και συμμορφωθεί εκ νέου με τον νόμο, την ηθική και την κοινή λογική, τότε δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στις δραστηριότητές του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Χθες, ο ηγέτης της γειτονικής αυτονομιστικής περιοχής του Λουχάνσκ, ο Λεονίντ Πασετσνίκ, ανακοίνωσε ότι έλαβε το ίδιο μέτρο.

«Ο πόλεμος, δεν είναι μόνο οι πύραυλοι που πλήττουν τις πόλεις μας αλλά πλήθος ψευδών πληροφοριών που μας στέλνει η Ουκρανία. Αλίμονο, το Google έγινε το βασικό τους όπλο», δήλωσε. «Μπορούμε και χωρίς το Google. Εάν βελτιωθούν, εάν αρχίσουν να σέβονται τους πολίτες, τότε θα εξετάσουμε την αποκατάσταση» της μηχανής αναζήτησης, πρόσθεσε.

(ΦΩΤΟ:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί