Στην Αθήνα θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά, ο παγκόσμιος διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής “FIRST Global Challenge 2024” μετά από διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στο είδος της, με 190 εθνικές ομάδες μαθητών από όλο τον κόσμο. Ιδρυτής της οποίας είναι ο διεθνούς φήμης και αναγνώρισης επιστήμονας Dean Kamen, με περισσότερες από 1000 διεθνείς πατέντες εφευρέσεων.
Η απόφαση ανακοινώθηκε την Πέμπτη 11/4 στην Washington DC, με τη συμμετοχή της Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Γερουσιαστών και Μελών του Κογκρέσου, του Κυβερνήτη του New Hampshire, του Bezos Earth Fund που εκπροσωπήθηκε από τον Mike Bezos (πατέρας του Jeff Bezos, ιδιοκτήτη της Amazon και πρόεδρου του Bezos Family Foundation), αλλά και των Πρέσβεων όλων των κρατών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.
Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Προσκαλούμε με τιμή και ευθύνη στον τόπο που γέννησε τη δημοκρατία, την επιστήμη, τη φιλοσοφία και το ολυμπιακό πνεύμα, τα πιο ταλαντούχα παιδιά από κάθε χώρα του κόσμου. Η φετινή διοργάνωση που συμπίπτει με έτος Ολυμπιακών Αγώνων, θα στείλει ένα μήνυμα συνεργασίας μεταξύ των λαών και θα αναδείξει το μυαλό, τις ικανότητες και το χαρακτήρα της επόμενης γενιάς επιστημόνων και μηχανικών που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο».
Ο διαγωνισμός “FIRST Global Challenge 2024” θα λάβει χώρα στην Ελλάδα από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024. Συμμετέχοντες είναι νέοι και νέες μαθητές, ηλικίας από 14 έως 18 ετών. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν οργανωτικά και τεχνολογικά το Yale University και το ΜΙΤ. Από ελληνικής πλευράς στη διοργάνωση συμμετέχουν η MellonLab και η EduAct.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη βουλευτής – «Αντιπολιτεύεται το κόμμα του»
- Ο πόλεμος που έχει τρομακτικές ομοιότητες με τα γεγονότα κατά του Ιράν
- Ο γιος του Όζι Όσμπορν έδωσε το όνομα του πατέρα του στη νεογέννητη κόρη του
- Ο απίστευτος λόγος που μία νεοφυής εταιρεία θέλει να στείλει χιλιάδες καθρέπτες στο διάστημα
- ΗΠΑ: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν ως αντίποινα βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία
- ΗΠΑ: Αγελάδες… το έσκασαν στους δρόμους της Βιρτζίνια μετά από τροχαίο και καταζητούνται
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή









