ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερς έκλεψαν αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και πληροφορίες υγείας από 1,3 εκατομμύρια κατοίκους στο Μέιν

Δεδομένα 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στο Μέιν αναφέρεται ότι κλάπηκαν λόγω παραβίασης της διεθνούς κυβερνοασφάλειας από ομάδα Ρώσων χάκερ.

Το Τμήμα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ειδοποίησε τους κατοίκους για το περιστατικό, αποκαλύπτοντας την ημερομηνία γέννησής τους, τον αριθμό άδειας οδήγησης, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και τις υγειονομικές και ιατρικές πληροφορίες που μπορεί να έχουν κλαπεί κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Η επίθεση ήταν ένα «παγκόσμιο περιστατικό κυβερνοασφάλειας» στις 28 και 29 Μαΐου σχετικά με εργαλείο μεταφοράς αρχείων, στο οποίο είχαν επίσης πρόσβαση 632.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι των ΗΠΑ στα Υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της παραβίασης.

Άλλοι κρατικοί φορείς, μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία και ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν επίσης επηρεαστεί.
Θεωρείται ότι οι Ρώσοι χάκερ κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα ελάττωμα σε μια εφαρμογή λογισμικού, που χρησιμοποιείται από εταιρείες σε όλο τον κόσμο για τη μεταφορά αρχείων.

Στα τέλη Μαΐου, η ρωσόφωνη συμμορία των χάκερ, γνωστή ως CLOP, άρχισε να αξιοποιεί ένα νέο ελάττωμα που ανακαλύφθηκε σε ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό μεταφοράς αρχείων.

Οι χάκερ φαινόταν να διεισδύουν σε όσους περισσότερους ευάλωτους οργανισμούς μπορούσαν να εντοπίσουν.

Το Μέιν μόλις τώρα αποκαλύπτει την παραβίαση στους κατοίκους του, αλλά το κοινό έχει ενημερωθεί για τις επιθέσεις από την ομάδα, από τον Ιούνιο.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί