σε ένα μέτρο αντιποίνων που ελήφθη κατά του μέσου αυτού κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αποκλείει τα ειδησεογραφικά περιεχόμενα σε διαμαρτυρία για σχέδιο νόμου που υποστηρίζει η αυστραλιανή κυβέρνηση.
Ο αποκλεισμός αυτός συμπίπτει με τη στιγμή έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της COVID-19 στην Αυστραλία, στην οποία η κυβέρνηση έχει επενδύσει περίπου 16,5 εκατομμύρια ευρώ για να την προωθήσει στον πληθυσμό και να προσπαθήσει να καταπολεμήσει τις θεωρίες συνωμοσίας κατά των εμβολίων.
Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι το υπουργείο του θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την διαφημιστική αυτή εκστρατεία, αλλά όχι στο Facebook.
“Όλα τα κονδύλιά μας θα χρησιμοποιηθούν”, διαβεβαίωσε ο Χαντ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το υπουργείο του θα συνεχίσει να δημοσιεύει πληροφορίες στο μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν θα το χρησιμοποιεί πλέον για να διεξάγει εκεί εκστρατείες προώθησης.
Η Αυστραλία βρίσκεται σε σύγκρουση με το Facebook για σχέδιο νόμου που έχει στόχο να υποχρεώσει τους γίγαντες της τεχνολογίας να αμείβουν τα μέσα ενημέρωσης για την αναπαραγωγή περιεχομένων τους.
Ο τεχνολογικός γίγαντας αντιτίθεται σε αυτό σθεναρά και την Πέμπτη σε αντίποινα απέκλεισε τα ειδησεογραφικά περιεχόμενα στο δίκτυό του.
Πολλές επίσημες σελίδες υπηρεσιών αρωγής επηρεάστηκαν προσωρινά, προκαλώντας κατακραυγή.
Το σχέδιο αυτό νόμου πρόκειται να υποβληθεί αυτήν την εβδομάδα στο κοινοβούλιο. Ωστόσο το Facebook θα εξακολουθούσε να έχει συνομιλίες με τους ομίλους μέσων ενημέρωσης της χώρας και την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.
Η θεαματική κίνηση του αμερικανικού κολοσσού έρχεται σε αντίθεση με την στάση της Google, η οποία συνήψε συμφωνίες με ομίλους των μέσων ενημέρωσης, με τις News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ και τον Guardian να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΑΑΔΕ – Πάντειο – ΕΑΠ: Σύμπραξη για την Εκπαίδευση και την Έρευνα στη Δημόσια Διοίκηση
- Χρ. Δήμας: Εντείνονται οι εργασίες στη Διώρυγα της Κορίνθου με στόχο να ανοίξει τον Ιούλιο
- Ο μεγάλος σύμμαχος του Πούτιν γνωστοποίησε πως έρχεται «μεγάλη συμφωνία» με τον Τραμπ
- Χειροπέδες σε 48χρονο οδηγό σχολικού λεωφορείου – Έκανε χρήση ναρκωτικών λίγο πριν τη μεταφορά μαθητών
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2026 – 2027
- ΙΣΑ: Καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των γιατρών – Καλούνται να φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν έχουν ακόμη εισπράξει
- Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 20χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό της 24χρονης (upd)
- ΕΛΓΑ: Ποια προϋπόθεση πρέπει να πληρούν οι ασφαλισμένοι για να πάρουν αποζημίωση τον Απρίλιο
- Hellenic Train: Ποια δρομολόγια ακυρώνονται και ποια τροποποιούνται λόγω της απεργίας τη Δευτέρα 23/3
- Άρχισε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παρόχων πιστοποίησης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ









