• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επαφές του Κ. Πιερρακάκη στο Ισραήλ για κυβερνοασφάλεια, νεοφυείς επιχειρήσεις

Επαφές του Κ. Πιερρακάκη στο Ισραήλ για κυβερνοασφάλεια, νεοφυείς επιχειρήσεις

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του υπουργού Επικοινωνιών του Ισραήλ, David Amsalem,

για συμμετοχή του στο Cyber Tech Forum Tel Aviv 2020 και είχε σειρά επαφών για την κυβερνοασφάλεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πιερρακάκης συζήτησε σχετικά με τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων τεχνολογίας των δυο χωρών με τον διευθυντή του Ελληνοισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Cobi Bitton και τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Καινοτομίας Ισραήλ, Ami Apellbaum. Η ανάπτυξη καλών πρακτικών για την προώθηση των start ups στην Ελλάδα ήταν το θέμα των συναντήσεων με τον αντιπρόεδρο της ELRON, Zohar Rosenberg και τον επιχειρηματία και επενδυτή, βετεράνο του παγκόσμιου τεχνολογικού οικοσυστήματος, Yossi Vardi. Τέλος, ο υπουργός ενημερώθηκε για τη δομή, τις διαδικασίες και την τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρει η Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ.

Στις συναντήσεις του ο υπουργός συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο. Επιπλέον των παραπάνω συναντήσεων, ο κ. Χριστόπουλος ξεναγήθηκε στο Startup Nation Central και στο Eco Park όπου και ενημερώθηκε σχετικά με τις καινοτόμες δράσεις για την στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Επίσης, αντάλλαξε απόψεις με τον Zohar Sharon, διευθυντή του Δήμου Τελ Αβίβ και υπεύθυνο για την υλοποίηση του εξαιρετικά επιτυχημένου συστήματος ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων «CitiZone», με τον οποία, μάλιστα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Μάρτιο του 2020 στην Αθήνα.

iefimerida.gr/ photo eurokinissi