Αποκλειστικό- Δίκτυα 5G: Όταν οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώνονται με ιατρική σφραγίδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σίγουρα θα σας έχει τύχει, να θέλετε να δείτε ένα βίντεο και λόγω ασθενούς σήματος, να κολλάει με αποτέλεσμα να εκνευρίζεστε.

Μέχρι σήμερα αυτό είναι κάτι που όλοι αντιμετωπίζουμε αρκετές φορές μέσα στη μέρα, είτε από τον υπολογιστή μας, είτε από το κινητό μας. Έχουμε ζήσει με αυτό αρκετά, ώστε να έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, σε σημείο που πλέον δεν μας εκπλήσσει διόλου!

Τι θα λέγατε όμως, ΑΝ, μπορούσαμε, να εξαλείψουμε κάθε τέτοιο πρόβλημα μια για πάντα; Και όχι μόνο να το εξαλείψουμε, αλλά να βελτιώσουμε- από τεχνικής φύσεως- και την ίδια την καθημερινότητά μας;

Αυτό πλέον γίνεται, μέσω των δικτύων υψηλής ταχύτητας 5G. Αν μάλιστα τα συνδυάσουμε με το περιβόητο διαδίκτυο των πραγμάτων, το οποίο επιτρέπουν τέτοιες ταχύτητες να δημιουργηθεί, τότε μιλάμε για έναν συνδυασμό αρκετά δυνατό για να ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις μας σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο.

(Για όσους δεν γνωρίζουν κάνουμε μια μικρή παρένθεση για να πούμε δυο λόγια για τους δυο προαναφερθέντες όρους:

5G: Δίκτυα internet υπερυψηλών ταχυτήτων.

Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet Of Things): Δίκτυο επικοινωνίας πληθώρας συσκευών, οικιακών συσκευών, αυτοκινήτων καθώς και κάθε αντικειμένου που ενσωματώνει ηλεκτρονικά μέσα, λογισμικό, αισθητήρες και συνδεσιμότητα σε δίκτυο ώστε να επιτρέπεται η σύνδεση και η ανταλλαγή δεδομένων. Απλούστερα, η φιλοσοφία του IoT είναι η σύνδεση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών μεταξύ τους (τοπικό δίκτυο) ή με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο (παγκόσμιο ιστό).

Περισσότερα για τους νέους τεχνολογικούς όρους, που «εισβάλλουν» στην καθημερινότητά μας, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. )

Συνεχίζοντας, πρέπει να πούμε πως σαφώς μπορεί το παραπάνω να μην είναι επίτευγμα επιπέδου τεχνολογίας ελεύθερης ενέργειας, όμως σίγουρα κανείς δεν αρνείται πως μπορεί να αναβαθμίσει την κοινωνία μας.

Πως μπορεί να την αναβαθμίσει: Εκτός του ότι βίντεο και ιστοσελίδες θα φορτώνονται αμέσως και θα αποτελούν παρελθόν τα διάφορα «κολλήματα». Μιλάμε για ταχύτητες 100 έως και 1000 φορές γρηγορότερες από το 4G που έχουμε τώρα. Για να καταλάβετε καλύτερα για τι είδους ταχύτητες, μιλάμε, θα μπορείτε πλέον να κατεβάσετε μια ταινία σε Full HD, σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο.

Μέσω του διαδικτύου των πραγμάτων, θα μπορείτε να ελέγχεται διάφορες συσκευές από απόσταση στο σπίτι σας. Καταλαβαίνετε πως μιλάμε για μια νέα εποχή, την αυγή της οποίας βιώνουμε.

Επίσης μέσω των νέων δικτύων, η τηλε-ιατρική, αναβαθμίζεται, πράγμα που σίγουρα είναι καλό, αφού το παραμικρό δευτερόλεπτο μετράει και μπορεί να είναι καθοριστικό για την υγεία του ασθενούς.

Μέσα όμως σε όλα τα θετικά, υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά στοιχεία.
Η εμβέλεια, του 5G θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή του 4G και των προηγούμενων δικτύων. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να στηθούν περισσότεροι πυλώνες κινητής τηλεφωνίας και κάπου εδώ, ξεκινά να διαφαίνεται το σκοτεινό μονοπάτι του 5G.

Παγκόσμια θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχουν 3 μεγάλες ομάδες ανθρώπων όσων αφορά τη γνώμη τους για το 5G.

Η πρώτη είναι εκείνη που επιθυμεί να διαψεύσει με κάθε δυνατό τρόπο και πολλές φορές χωρίς επιχειρήματα, το ότι το 5G μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Στην ομάδα αυτή υπάρχουν επιστήμονες, ιατροί, ειδικοί του χώρου της τεχνολογίας και απλοί άνθρωποι που αν και ανειδίκευτοι έχοντας ακούσει κάποιον ειδικό έχουν πειστεί.

Η δεύτερη, είναι εκείνη, που ενώ αντιλαμβάνεται μεν τα οφέλη, προειδοποιεί πως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για την υγεία μας και δεν θα πρέπει να έρθει. Στην ομάδα αυτή υπάρχουν επίσης επιστήμονες, ιατροί, ειδικοί του χώρου της τεχνολογίας και απλοί άνθρωποι που κατά κύριο λόγο έχουν ερευνήσει επί του θέματος και έχουν καταλήξει σε αυτή την άποψη.

Η τρίτη ομάδα, είναι εκείνη, η οποία αποτελείται από ανθρώπους που είναι διχασμένοι ως προς το αν έχουν δίκιο οι μεν ή οι δε, αλλά κατά κύριο λόγο δεν ασχολούνται με το θέμα.

Τι ισχύει όμως πραγματικά;

Ποιον θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε;

Το όλο θέμα θυμίζει αυτό των χημικών αεροψεκασμών, όπου επιστήμονες και ειδικοί εμφανίζονται και να καταρρίπτουν και να αποδέχονται το γεγονός! Φυσικά, οι μεν προβεβλημένοι το καταρρίπτουν, ενώ οι δε, που βρίσκονται στην αφάνεια και δεν προβάλλονται από τα Media, το αποδέχονται και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.


Το 2017, τουλάχιστον 1 επιστολή διαμαρτυρίας, υπογεγραμμένη από πάνω από 180 ιατρούς και επιστήμονες από 36 χώρες, προειδοποίησε για τους μεγάλους κινδύνους του 5G. Για του λόγου το αληθές διαβάστε την ολόκληρη ΕΔΩ.

Οι εν λόγω ειδικοί την γράφουν σε αυτήν:

«Εμείς, οι υπογράφοντες επιστήμονες, προτείνουμε να καθυστερήσει η ανάπτυξη των δικτυών πέμπτης γενιάς, (5G) για τις τηλεπικοινωνίες έως ότου οι πιθανοί κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον έχουν διερευνηθεί πλήρως από επιστήμονες ανεξάρτητους από τη βιομηχανία. Το 5G θα αυξήσει ουσιαστικά την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF-EMF) πάνω στα ήδη υπάρχοντα δίκτυα 2G, 3G, 4G, WiFi κλπ. Για τις τηλεπικοινωνίες που υπάρχουν ήδη τα ηλεκτρομαγνητικά πεδιά ραδιοσυχνοτήτων, έχουν αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.»

Δείτε μάλιστα, πως υπάρχει καταγεγραμμένη αναφορά, για το ότι πουλιά, πέθαναν «μυστηριωδώς» μαζικά στην Ολλανδία, κατά την δοκιμή των 5G δικτύων στη χώρα, πριν περίπου ένα χρόνο.

ΑΝ αυτό ισχύει και το 5G είχε τέτοιες επιπτώσεις στα πουλιά, τι θα κάνει σε εμάς τους ανθρώπους;


Τέλος, σας παραθέτουμε τα παρακάτω βίντεο, τα οποία προσθέτουν στα δεδομένα που ήδη σας δώσαμε παραπάνω.

Δείτε τα, σκεφτείτε τα όσα λένε και όσα ήδη διαβάσατε και τέλος βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

(φώτο: Unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί