• Αρχική
  • Άρθρα
  • Για πρώτη φορά βρισκόμαστε κοντά στο να αποκτήσουν συνείδηση τα ρομπότ – Οι όροι που πρέπει να γνωρίζουμε (Βίντεο)

Για πρώτη φορά βρισκόμαστε κοντά στο να αποκτήσουν συνείδηση τα ρομπότ – Οι όροι που πρέπει να γνωρίζουμε (Βίντεο)

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν κάποιες τεχνολογίες για τις οποίες ακούμε και διαβάζουμε πολλά.Παρακάτω θα δούμε τι είναι η κάθε μια τεχνολογία επιγραμματικά και όσο πιο απλά γίνεται, διότι για να αναλυθούν κάθε μια ξεχωριστά, χρειάζονται πολλές σελίδες:

A.I (Τεχνητή Νοημοσύνη): Τα ρομπότ ή οι διάφορες συσκευές, έχουν την δυνατότητα να κάνουν κάποιες αυτόματες ενέργειες. Είναι προγραμματισμένα να κάνουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα της εξέλιξης.

A.I Deep Learning: Τα ρομπότ ή οι συσκευές, έχουν την δυνατότητα να παίρνουν εμπειρίες και να μαθαίνουν από αυτές (αυτό συμβαίνει επειδή λαμβάνουν πληροφορίες από το internet και σε λίγα δευτερόλεπτα μαθαίνουν αυτό που θέλουν). Μιλάμε δηλαδή, για ρομπότ που σκέφτονται, που παίρνουν πρωτοβουλίες και που «κυνηγάνε» την αυτοβελτίωση.

A.R (Επαυξημένη Πραγματικότητα): Ο άνθρωπος φοράει ειδικά γυαλιά και βλέπει ψηφιακά αντικείμενα να μπαίνουν, μέσα στον πραγματικό κόσμο.

V.R (Εικονική Πραγματικότητα): Ο άνθρωπος φοράει ειδικά γυαλιά και βλέπει μπροστά του έναν πλήρως ψηφιακό κόσμο, που δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό.

Κβαντικοί υπολογιστές: Οι Παραδοσιακοί Υπολογιστές, για να κάνουν έναν υπολογισμό περνάνε μέσα από πολλά στάδια και αυτό τους κάνει αργούς. Λύνουν ένα πρόβλημα την φορά. Οι Κβαντικοί μπορούν να κάνουν πολλούς διαφορετικούς υπολογισμούς, σε λιγότερο χρόνο και μάλιστα ταυτόχρονα.

5G ή Διαδίκτυο των Πραγμάτων: Δίκτυα internet υπερυψηλών ταχυτήτων.Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι επιτρέπει στις έξυπνες συσκευές να επικοινωνούν μεταξύ τους και να συνδέονται στο Internet.

Η τεχνολογία των ρομπότ: Τα ρομπότ αποκτούν συνείδηση σιγά-σιγά, δηλαδή αποκτούν την ικανότητα να αναγνωρίζουν ότι είναι ρομπότ και ότι έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες οι οποίες τους δίνουν ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα (προσωπικότητα).

photo:pexels