Τα πτώματα «εξωγήινων» στο Κογκρέσο του Μεξικού για δεύτερη φορά – Ισχυρισμοί ότι το DNA τους είναι υβριδικό

Στο Κογκρέσο του Μεξικού επανήλθε το θέμα με τους μουμιοποιημένους "εξωγήινους" για μια δεύτερη συνεδρία.

Ο λάτρης των UFO και δημοσιογράφος Jaime Maussan παρουσίασε μια σειρά από γιατρούς που όλοι είπαν ότι τα πτώματα ήταν πραγματικών, κάποτε ζωντανών οργανισμών – ορισμένοι ειδικοί ισχυρίστηκαν ότι μελέτησαν «πέντε παρόμοια δείγματα για τέσσερα χρόνια.

Νέες φωτογραφίες και ακτινογραφίες παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο του Μεξικού την Τρίτη, με τους ερευνητές να ισχυρίζονται ότι οι εικόνες αποδεικνύουν ότι «είναι αληθινές».

Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι το DNA τους είναι υβριδικό, υποδηλώνοντας ότι τα σώματα ήταν απόγονοι του ανθρώπου.

«Έχουμε ένα υβριδικό ον, έχουμε άλλα όντα που είναι προφανώς πιο εξελιγμένα από εμάς… αντιμετωπίζουμε κάτι πραγματικά εξαιρετικό», είπε ο Maussan.

Ενώ ο Mausaan και η ομάδα του δήλωσαν ότι τα μουμιοποιημένα πτώματα, που ονομάζονταν Clara και Mauricio, «είναι αληθινά», οι ειδικοί δεν είχαν ιστορία προέλευσης και δεν υπονοούσαν ότι τα πτώματα ήταν «εξωγήινα».

Νέες φωτογραφίες και ακτινογραφίες παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο την Τρίτη, με τους ερευνητές να δηλώνουν ότι «δεν υπήρξε καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση στον φυσικό και βιολογικό σχηματισμό αυτών των όντων».


Στη συνεδρία της Τρίτης, ο Maussan εστίασε στο να αποδείξει ότι τα πτώματα δεν ήταν πλαστά παρέχοντας πληροφορίες από ειδικούς γιατρούς.

«Κανένας από τους επιστήμονες δεν λέει [τα αποτελέσματα της μελέτης] ότι αποδεικνύει ότι είναι εξωγήινοι, αλλά προχωράω παραπέρα», είπε, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσαν να αποτελούν απόδειξη μη γήινων μορφών ζωής.

Ο Maussan έφερε μια ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων που μετέφεραν μια επιστολή υπογεγραμμένη από 11 ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο San Luis Gonzaga στην Ica του Περού, δηλώνοντας το ίδιο.

Ο ανθρωπολόγος Roger Zuniga του Εθνικού Πανεπιστημίου San Luis Gonzaga στο Ica Peru είπε την Τρίτη: «Δεν υπήρξε απολύτως καμία ανθρώπινη παρέμβαση στον φυσικό και βιολογικό σχηματισμό αυτών των όντων».

Ωστόσο, η επιστολή κατέστησε σαφές ότι η ομάδα δεν υπονοούσε ότι τα πτώματα ήταν «εξωγήινα», αλλά δεν απάντησε από πού προέρχονται τα λείψανα.

Ο Αργεντινός χειρούργος Celestino Adolfo Piotto έλαβε θέση, ισχυριζόμενος ότι εξέτασε τα αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν στα σώματα και έκανε την περίεργη υπόθεση ότι «ήταν μια εξελιγμένη εκδοχή των σημερινών ανθρώπων, αποκαλώντας τους «απόγονούς μας».

Οι ερευνητές έκαναν ασυνήθιστους ισχυρισμούς ότι τα πτώματα, που παρουσιάστηκαν σε κουτιά με παράθυρα και υποτίθεται ότι ανακτήθηκαν από το Κούσκο στο Περού, δεν ήταν μέρος της «επίγειας εξέλιξής μας», με το 30% της γενετικής τους σύνθεσης να παραμένει «άγνωστη», σύμφωνα με μεξικανικά μέσα.

Ο Maussan – ο οποίος έχει συσχετιστεί με απομυθοποιημένες θεωρίες για εξωγήινους στο παρελθόν – επέμεινε ενόρκως τον Σεπτέμβριο: «Αυτά τα δείγματα δεν αποτελούν μέρος της επίγειας εξέλιξής μας […] Αυτά δεν είναι όντα που βρέθηκαν μετά από συντρίμμια UFO.

«Βρέθηκαν σε ορυχεία διατόμων [φυκών] και αργότερα απολιθώθηκαν».

Αργότερα πρόσθεσε: «Αν είναι εξωγήινοι ή όχι, δεν ξέρουμε, αλλά ήταν έξυπνοι και ζούσαν μαζί μας. Θα πρέπει να ξαναγράψουν την ιστορία».

«Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το τεράστιο σύμπαν, θα πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή την πραγματικότητα», είπε στην εκδήλωση.

Τα σώματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο είχαν περίπου ανθρωποειδές σχήμα, με αναδιπλούμενο λαιμό και μακρύ κρανίο που δείχνει «χαρακτηριστικά» πιο «τυπικά των πτηνών», ανέφερε η El País.

Οι παρουσιαστές είπαν επίσης τον Σεπτέμβριο ότι βρέθηκαν επίσης να έχουν δυνατά, ελαφριά κόκκαλα και ήταν χωρίς δόντια, ενώ ήταν οπτικά εμφανές ότι είχαν τρία δάχτυλα.

Η χρονολόγηση άνθρακα από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM) μετά την πρώτη ακρόαση διαπίστωσε ότι τα πτώματα ήταν άνω των 1.000 ετών, ισχυρίστηκε ο Maussan.

Το 2017, ο Maussan έκανε παρόμοιους ισχυρισμούς στο Περού και μια έκθεση από το γραφείο της εισαγγελίας της χώρας ανέφερε ότι τα πτώματα ήταν στην πραγματικότητα «πρόσφατα κατασκευασμένες κούκλες, οι οποίες έχουν καλυφθεί με ένα μείγμα χαρτιού και συνθετικής κόλλας για να προσομοιώσουν την παρουσία δέρματος.”

Η έκθεση πρόσθεσε ότι ήταν σχεδόν αναμφίβολα ανθρωπογενείς και ότι «δεν είναι υπολείμματα προγονικών εξωγήινων που προσπάθησαν να παρουσιάσουν».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τα πτώματα δεν αποκαλύφθηκαν δημόσια τότε, επομένως δεν είναι σαφές εάν αυτά που μεταφέρθηκαν στο Κογκρέσο είναι τα ίδια.

(με πληροφορίες από Daily Mail / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί