• Αρχική
  • Άρθρα
  • H βόλτα με τον σκύλο τον οδήγησε σε τεράστια ανακάλυψη! (βίντεο)

H βόλτα με τον σκύλο τον οδήγησε σε τεράστια ανακάλυψη! (βίντεο)

Η βόλτα με τον σκύλο του οδήγησε έναν Ιταλό να κάνει μια ανακάλυψη αστρονομικής σημασίας.

Πάνω στη βόλτα βρήκε δυο μικρά βραχάκια 50 γραμμαρίων, τα οποία αποδείχτηκαν μεγάλης αξίας για την επιστημονική κοινότητα.

Ο σκύλος έπεσε πάνω στα δύο αντικείμενα, ενώ έτρεχε στις όχθες του ποταμού Σέτσια, στη Μόντενα της Ιταλίας, όπως διαβάζουμε στο sputnik.gr. Το αφεντικό του σκύλου, παρατήρησε την παράξενη εμφάνισή τους και έχοντας ακούσει για ένα σημαντικό φαινόμενο που είχε λάβει χώρα στην περιοχή, μάζεψε τις πέτρες και τις έδωσε για ανάλυση.

Ο ειδικός, Ντανιέλε Γκαρντιόλ, επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μετεωρίτη και μάλιστα, η ανακάλυψη του σκύλου μπορεί να είναι μέχρι και 4,5 δις. ετών.

Την πρώτη Ιανουαρίου του 2020, μέλη του δικτύου Vigie ciel – Fripon για τους μετεωρίτες παρατήρησαν βροχή μετεωριτών κοντά στην περιοχή που βρέθηκαν τα κομμάτια.

Αρκετοί συμμετείχαν σε κυνήγι θραυσμάτων των μετεωριτών, αλλά χωρίς επιτυχία. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, του δικτύου Fripon – πρότζεκτ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας – και το Αστεροσκοπείο του Παρισιού περίμεναν εδώ και τρία χρόνια να πιάσουν στα χέρια τους τον πρώτο μετεωρίτη και τώρα, χάρη σε ένα σκύλο, τελικά τα κατάφεραν.

photo unsplash