Προχωράει η τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας… Δεν θα βλέπουν μόνο αλλά και θα μυρίζουν τον ψηφιακό χώρο!

Οι επιστήμονες προχωρούν στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για να επιτρέπουν στους χρήστες όχι μόνο να βλέπουν τρισδιάστατα επαυξημένα περιβάλλοντα — αλλά και να τα μυρίζουν.

Μηχανικοί από το πανεπιστήμιο Beihang της Κίνας και το Πανεπιστήμιο Πόλης του Χονγκ Κονγκ δημιούργησαν ένα φουτουριστικό ακουστικό που μπορεί να εκπέμπει 30 διαφορετικές μυρωδιές στον χρήστη του, όπως καφέ, μοχίτο, τηγανίτες και αιθανόλη, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη .

Το έργο στοχεύει να προωθήσει την εμπειρία των χρηστών VR επεκτείνοντας τη γκάμα των απτικών τους ή την τεχνολογία που μπορεί να δημιουργήσει φυσικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

«Οι πρόσφατες διεπαφές ανθρώπου-μηχανής υπογραμμίζουν τη σημασία της ανάδρασης ανθρώπινης αίσθησης, συμπεριλαμβανομένης της όρασης, του ήχου και των απτικών, που συνδέονται με ευρείες εφαρμογές στην ψυχαγωγία, την ιατρική θεραπεία και το VR/AR», έγραψε η ομάδα στη μελέτη. Θυμηθείτε ΕΔΩ τις εξελίξεις στα γάντια εικονικής πραγματικότητας με απτική αντίδραση.

«Η όσφρηση παίζει σημαντικό ρόλο στις ανθρώπινες αντιληπτικές εμπειρίες, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό με τις οπτικές και ακουστικές ανατροφοδοτήσεις».Η πρωτοποριακή τεχνολογία της ομάδας χρησιμοποιεί μικρά επιθέματα κεριού παραφίνης που είναι εμποτισμένα με αρώματα που θερμαίνονται από ένα προσαρτημένο ηλεκτρόδιο για να απελευθερωθεί το άρωμα.Οι ασύρματες γεννήτριες οσμών, που αναφέρονται ως OG σε όλο το χαρτί, μπορούν να τοποθετηθούν ακριβώς κάτω από τη μύτη του χρήστη.

Ένα άλλο σχέδιο που προτείνεται από την ομάδα προορίζεται να φορεθεί σαν μάσκα προσώπου.

Το νέο σχέδιο στοχεύει να αντικαταστήσει την «αδέξια» μηχανική της υπάρχουσας τεχνολογίας δημιουργίας όσφρησης που βασίζεται σε «ογκώδη μπουκάλια υγρών αρωμάτων», καλώδια και λειτουργίες δημιουργίας θαμπής μυρωδιάς, ισχυρίζεται η δημοσίευση.

Η μελέτη προτείνει ότι τα OGs θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πέρα ​​από τα παιχνίδια επαυξημένης εικονικής πραγματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της εμπειρίας σε αίθουσες διδασκαλίας εξ αποστάσεως.

Οι μηχανικοί πρότειναν επίσης ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους ασθενείς με αμνησία να ανακαλέσουν χαμένες αναμνήσεις.

Επιπλέον, η ομάδα είπε ότι «ορισμένες οσμές που δημιουργούνται από το σύστημα οσφρητικής διεπαφής θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξομάλυνση των συναισθημάτων των χρηστών».

«Καθώς οι μυρωδιές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανθρώπινα συναισθήματα οδηγώντας στην ανάκληση συναισθηματικών αναμνήσεων, η οσφρητική διεπαφή θα μπορούσε να υιοθετηθεί για την εξομάλυνση της καταθλιπτικής διάθεσης των χρηστών από το άγχος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι μηχανικοί στοχεύουν να συρρικνώσουν το συνολικό μέγεθος των OG για να παρατείνουν τη μακροζωία των αρωμάτων και να περιορίσουν τον χρόνο καθυστέρησης όταν οι χρήστες αλλάζουν μεταξύ των οσμών.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί