Ραγδαίες εξελίξεις και στην Εικονική Πραγματικότητα!!! Θέλουν να την κάνουν προσιτή σε όλους

Όπως έγινε και με την τεχνητή νοημοσύνη, που ξαφνικά μπήκε σε όλα τα σπίτια με τα chatbox και τις μηχανές αναζήτησης, το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και με την Εικονική Πραγματικότητα. Με τον τρόπο που τρέχουν οι εξελίξεις σύντομα είναι πιθανό να είναι μέρος της καθημερινότητας.

Ενώ υπάρχουν ήδη γάντια εικονικής πραγματικότητας με απτική ανάδραση που παρέχουν μια προσομοιωμένη αίσθηση αφής στους χρήστες, συνήθως κοστίζουν τουλάχιστον μερικές χιλιάδες δολάρια. 

Τα πράγματα όμως αλλάζουν με ταχύτητα και ρίχνοντας τις τιμές πετυχαίνουν να περνούν τις τεχνολογίες στο ευρύ κοινό.

Για παράδειγμα το γάντι Bifrost Pulse VR στοχεύει στο να κάνει την τεχνολογία πιο προσιτή, δεδομένου ότι η τιμή του είναι 299 δολάρια ΗΠΑ.

Επί του παρόντος, το αντικείμενο μιας καμπάνιας Indiegogo, το Pulse επινοήθηκε από τον επιχειρηματία Sam Baker με έδρα το Κολοράντο. Αναπτύσσεται μέσω της τεχνολογικής του startup, Bifrost.

Πώς λειτουργούν τα γάντια εικονικής πραγματικότητας

Οι αισθητήρες μέσα στο γάντι φέρεται να μπορούν να παρακολουθούν τις κινήσεις και τη θέση του χεριού σε λιγότερο από ένα χιλιοστό. Καθώς ο χρήστης πιάνει ένα εικονικό αντικείμενο, οι ενεργοποιητές του γαντιού εφαρμόζουν ποικίλες ποσότητες τάσης σε κάθε δάχτυλο, προσομοιώνοντας το μέγεθος, το σχήμα και την ευελιξία του αντικειμένου.

Ομοίως, εάν ο χρήστης απλώσει το χέρι του για να αγγίξει μια εικονική σκληρή επιφάνεια όπως έναν τοίχο, οι ενεργοποιητές παράγουν την αντίσταση που θα ένιωθε ο χρήστης όταν το έκανε. Επιπλέον, η υφή διαφορετικών εικονικών επιφανειών προσομοιώνεται μέσω δονήσεων σε κάθε ένα από τα δάχτυλα του γαντιού.

Το τρέχον πρωτότυπο ισχυρίζεται ότι ζυγίζει μόλις 5 oz (142 g) και σε αντίθεση με πολλά υπάρχοντα γάντια απτικής ανάδρασης, δεν απαιτεί τη χρήση εξωτερικού υλικού παρακολούθησης κίνησης. Είναι επίσης σχεδιασμένο ειδικά με γνώμονα τα παιχνίδια, ενώ άλλα στοχεύουν περισσότερο στην εταιρική χρήση.

(photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί