Όπως σας ενημερώσαμε χθες ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook φαίνεται πως πήραν στα χέρια τους hacker και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα στοιχεία αυτά διέρρευσαν στο Διαδίκτυο και μάλιστα είναι προσβάσιμα δωρεάν.
Πώς να ελέγξετε εάν τα στοιχεία σας έχουν διαρρεύσει
Ο Τρόι Χαντ, ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και δημιουργός μιας βάσης δεδομένων με τίτλο «Have I been Pwned», δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν έχει δει ακόμη στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή η παραβίαση δεν ήταν νόμιμη». Τελικά, ο Χαντ εντόπισε μόνο 2,5 εκατομμύρια διευθύνσεις email από τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που παραβιάστηκαν.
Οι χρήστες που θέλουν να δουν αν έχουν διαρρεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα, μπορούν να το κάνουν με έναν απλό τρόπο, εισάγοντας την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους στον ιστότοπο «Have I been Pwned». Ο Χαντ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει εργαλείο που θα επιτρέπει σε κάποιον να δει εάν έπεσε θύμα υποκλοπής μέσω του αριθμού του κινητού του τηλεφώνου.
Εάν οι προσωπικές σας πληροφορίες έχουν όντως διαρρεύσει, θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα τους κωδικούς πρόσβασής σας για ιστότοπους που έχουν παραβιαστεί ή να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για επιπλέον ασφάλεια.
I’ve had a heap of queries about this. I’m looking into it and yes, if it’s legit and suitable for @haveibeenpwned it’ll be searchable there shortly. https://t.co/QPLZdXATpt
— Troy Hunt (@troyhunt) April 3, 2021
με πληροφορίες ethnos/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηγέτης καρτέλ ναρκωτικών που δρα στον Ισημερινό συλλαμβάνεται στα ΗΑΕ – Τον έψαχνε η Interpol
- Χρυσοχοΐδης για μπλόκα: Μέχρι τώρα αποφασίσαμε να μην ασκήσουμε νόμιμη βία
- Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλίας – Το απόγευμα θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Σοφάδων
- Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Μπουκέλε δεν αποκλείει να παραμείνει στην εξουσία για ακόμη 10 χρόνια
- Οι γιοι του Ντίντι ανακοίνωσαν ντοκιμαντέρ για τη δίκη του πατέρα τους
- Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων του προγράμματος «Πράσινα Ταξί»
- Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοινώνει την ανάθεση νέας σύμβασης για το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-15 του Ισραήλ
- Σπάνιο θέαμα: Φώκια… βόλταρε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων και τράβηξε όλα τα βλέμματα, vid
- Η ευχή του Μεντβέντεφ λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος: «Δεν είναι και πολύ ευχάριστη»
- Από τα πιο απίθανα βίντεο! Δείτε τι συνέβη έτσι απλά…στα χιόνια, vid
Κύρια Θέματα









