Η Google όντως παρακολουθεί τις συνομιλίες των χρηστών και στη συνέχεια προβάλλει στοχευμένες διαφημίσεις, ακόμη και για πράγματα που δεν έχουν αναζητήσει ποτέ online.
Και ο τρόπος που το κάνει είναι με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο,τιδήποτε κάνουμε online -like σε μια φωτογραφία, παρακολούθηση ενός βίντεο, follow σε κάποιο λογαριασμό- αφήνει ίχνη, τα οποία εφαρμογές μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως Google και Facebook, συγκεντρώνουν για να προβάλλουν στη συνέχεια διαφημίσεις, που εκτιμούν ότι μας ενδιαφέρουν, για πράγματα που ουδέποτε έχουμε αναζητήσει online.
Ίχνη όμως αφήνονται και από τις συνομιλίες που κάνουμε, ενόσω το κινητό μας τηλέφωνο είναι κοντά μας, δεδομένου ότι το μικρόφωνο του κινητού είναι συνεχώς ανοικτό, προκειμένου να λειτουργούν οι υπηρεσίες φωνητικής βοήθειας, με εντολές όπως «Hey Siri» ή «OK Google».
Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να περιοριστεί το Voice Search Advertising, όπως ονομάζεται.
Για να σταματήσει, στην περίπτωση μιας συσκευής iOS, ο τρόπος είναι πηγαίνοντας στα «Settings», μετά στο «Siri & Search» και απενεργοποιώντας το «Listen for ‘Hey Siri’», «Press Side button for Siri» και «Allow Siri When Locked».
Στις Android συσκευές, η διαδρομή είναι «Settings», μετά «Google», από εκεί «Account Services», στη συνέχεια «Search, Assistant & Voice», μετά «Voice» και απενεργοποιώντας το «Hey Google».
news/ pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρέμε Πούτιν! Ο Μακρόν αποφάσισε να στείλει 3 Rafale στην Πολωνία!
- Ουκρανικά drones έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης του προσωπικού στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Τι ήρθε στο φως της δημοσιότητας! Οδηγούν την Γερμανία στον όλεθρο
- «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος», σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- “The Complete Johnny Cash”: Η σπάνια συλλογή με όλο το στιχουργικό έργο του θρυλικού τραγουδιστή
- Νέα δημοσκόπηση: Πού βρίσκεται η ΝΔ μετά τις εξαγγελίες της ΔΕΘ – Πόσοι θα ψήφιζαν «ένα κόμμα Τσίπρα»
- Daniel Day-Lewis: Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από 8 χρόνια – “Ποτέ δεν σκόπευα να αποσυρθώ”
- Άκης Σκέρτσος: 18 θετικές αλλαγές στην εκπαίδευση
- Diella: Η “αδιάφθορη” υπουργός -προϊόν AI- θα χειρίζεται τις δημόσιες συμβάσεις στην Αλβανία
- Το FBI έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτου σε σχέση με την δολοφονία του Κερκ
Κύρια Θέματα

















