Πώς έβγαλε τέτοια τεχνολογία άραγε… Ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να στείλει αποίκους στον Άρη με τον πύραυλο Starship

Αντίστροφη μέτρηση για τον Starship, τον ισχυρότερο πύραυλο που έχει κατασκευάσει η ανθρωπότητα.

H μεγαλύτερη ιδιωτική (αμιγώς) διαστημική εταιρεία στον κόσμο, η Space X, που ιδρύθηκε από τον πολυπράγμων Ελον Μασκ, έχει τρελάνει πολύ κόσμο με τα απίστευτα που κάνει και που δηλώνει ότι θα κάνει.  Θέλει να φέρει επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία τόσο στο εμπορικό της σκέλος όσο και σε αυτό της διαστημικής εξερεύνησης αλλά και της κατάκτησης του Διαστήματος από τον άνθρωπο.

Πυρήνας αυτής της επανάστασης αποτελεί η κατασκευή από την εταιρεία των πρώτων επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων, η χρήση των οποίων όπως είναι κατανοητό μειώνει κατά πολύ το κόστος των εκτοξεύσεων και γενικότερα των αποστολών με ό,τι θετικό αυτό σημαίνει για τη διαστημική δραστηριότητα.

Ταυτόχρονα η Space X έχει κάνει το απίστευτο, κατασκευάζει πολύ μεγάλους σε μέγεθος και ισχύ πυραύλους που θα μπορούν να μεταφέρουν όλο και μεγαλύτερα φορτία αλλά και μεγάλο αριθμό επιβατών σε αποστάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μπορούν να κινηθούν οι σημερινοί πύραυλοι.

Ο πρώτος τέτοιος πύραυλος είναι ο Starship με ύψος 132 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει φορτίο ως 150 τόνων σε τροχιά γύρω από τη Γη και 100 τόνων στη Σελήνη. Ο πύραυλος αυτός έχει τη δυνατότητα επίσης να μεταφέρει 100 επιβάτες σε διάφορες περιοχές του ηλιακού μας συστήματος. Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι αυτό που θέλει είναι να δημιουργήσει μια μεγάλη αποικία στον Άρη χρησιμοποιώντας τον Starship, μια αποικία που θα κατοικείται από ένα εκατ. ανθρώπους.

Για την ώρα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δοκιμαστικές πτήσεις του Starship πολλές εξ αυτών αποτυχημένες και εκείνες που ήταν πετυχημένες ήταν σε ύψη εντός των γήινων ορίων. Ο Starship βρίσκεται σε θέση εκτόξευσης στις εγκαταστάσεις της Space X στο Τέξας και η εταιρεία βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης των αρμόδιων Αρχών για να πραγματοποιηθεί η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου με στόχο αυτή την φορά ο πύραυλος να βγει από τα σύνορα της Γης και φυσικά να επιστρέψει μετά σώος και αβλαβής στον πλανήτη μας.

Ο Ελον Μασκ δήλωσε ότι η εκτόξευση έχει ποσοστά επιτυχίας 50% και είναι πιθανό ο πύραυλος να εκραγεί σε κάποιο στάδιο του εγχειρήματος αναφέροντας ότι σε κάθε περίπτωση «δεν θα είναι μια βαρετή εκτόξευση». Τα στελέχη της Space X, για την ώρα, αναμένουν την έγκριση της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπλοΐας των ΗΠΑ (FAA), η οποία όπως έγινε γνωστό είναι πιθανό να δοθεί την Μεγάλη Δευτέρα και η εταιρεία δηλώνει πως είναι έτοιμη να ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση αμέσως μόλις λάβει την άδεια.

Να σημειωθεί πως ο πύραυλος απαρτίζεται από δύο μέρη το τμήμα που κάνει την προώθηση το οποίο ονομάζεται Super Heavy και αυτό που αποτελεί το σκάφος στο οποίο βρίσκονται οι επιβάτες που είναι το Starship.

(με πληροφορίες από naftemporiki. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί