Ο ήλιος μας «χτύπησε» ξανά! Αναμένεται «καυτή» χρονιά…

Όσο οδεύουμε προς το μέγιστο της ηλιακής δραστηριότητας θα εντείνονται αυτά τα φαινόμενα.

Μια ακόμα ηλιακή καταιγίδα που έπληξε τη Γη τη Δευτέρα προκάλεσε διακοπές στις τηλεπικοινωνίες πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.


Το μπλακ άουτ να διήρκησε για περίπου επτά ώρες.


«Όσον αφορά τις διακοπές, ναι, ο κίνδυνος αυξάνεται τώρα. Είχαμε ήδη δύο μικρές εκλάμψεις κατηγορίας M, με αποτέλεσμα βραχύβιες ραδιοφωνικές διακοπές, οι οποίες μπορεί σύντομα να γίνουν μεγαλύτερες και μεγαλύτερες», δήλωσε η φυσικός Tamitha Skov στην DailyMail.

Οι ηλιακές εκλάμψεις κατηγορίας M είναι μεσαίου μεγέθους, προκαλώντας διακοπές στις τηλεπικοινωνίες και επηρεάζοντας ιδίως τις πολικές περιοχές της Γης.


Το SWPC (Space Weather Prediction Center) διαβεβαίωσε ότι «το ευρύ κοινό δεν χρειάζεται να ανησυχεί.»

Στην πραγματικότητα, η εκδήλωση ηλιακής έκλαμψης θα φέρει μια «πραγματική απόλαυση» για τους αστρολόγους αυτή την εβδομάδα με εκθαμβωτικό βόρειο σέλας να παρατηρούνται στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Μίσιγκαν, Νέα Υόρκη, Νότια Ντακότα, Ουαϊόμινγκ και Βερμόντ.

Τέτοιες γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορούν να διαταράξουν τις λειτουργίες των δορυφόρων και των διαστημικών σκαφών σε τροχιά, καθώς και τα ραδιόφωνα υψηλής συχνότητας.

Το αμέσως προηγούμενο «μεγάλο γεγονός» στον ήλιο μας έλαβε χώρα λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, όταν καταγράφηκε μια ισχυρή ηλιακή έκλαμψη X5.0 την τελευταία ημέρα του 2023.

Οι επιστήμονες αναμένουν μέσα στο 2024 πολλές ηλιακές καταιγίδες, καθώς το ηλιακό μέγιστο θα μπορούσε να φτάσει μέσα στη χρονιά.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί