Νέα ανακάλυψη υπαινίσσεται την ύπαρξη εξωγήινης ζωής σε πολλούς κόσμους στο Milky Way

Mια νέα μελέτη υποστήριξε τώρα ότι οι παλαιότερες ήπειροι στον Γαλαξία μας μπορεί να έχουν εμφανιστεί πέντε δισεκατομμύρια χρόνια πριν από τη Γη.

Η μελέτη, ως εκ τούτου, οδήγησε στην εικασία ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί κόσμοι στον Γαλαξία μας που φιλοξενούν εξωγήινη ζωή.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Research Notes of the American Astronomical Society.

Τι βρήκαν οι ερευνητές;
Η Jane Greaves, η αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ που πραγματοποίησε τη μελέτη, διαπίστωσε ότι οι ήπειροι δύο εξωπλανητών μπορεί να έχουν δημιουργηθεί τέσσερα έως πέντε δισεκατομμύρια χρόνια πριν από τη Γη.

«Αν η ζωή σε έναν άλλο πλανήτη είχε μια προοπτική πέντε δισεκατομμυρίων ετών, θα μπορούσε ενδεχομένως να φιλοξενήσει ζωή πιο εξελιγμένη από εμάς», έγραψε η Greaves στη μελέτη.

Πώς έγινε η μελέτη;


Οι ήπειροι στη Γη, όπως αναφέρεται, σχηματίστηκαν λόγω της κίνησης των τεκτονικών πλακών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πετρώματα των τεκτονικών πλακών επιπλέουν πάνω από το λιωμένο μάγμα. Το λιωμένο μάγμα παραμένει σε αυτή την κατάσταση λόγω της θερμότητας από ραδιενεργά στοιχεία όπως το ουράνιο και το θόριο.

Η Greaves του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ ανέλυσε τα επίπεδα ουρανίου που υπήρχαν σε κοντινά αστέρια. Στη συνέχεια συνδύασε τα δεδομένα με τις ηλικίες των αστεριών που μετρήθηκαν από τον δορυφόρο Γαία.

Στη συνέχεια διαμόρφωσε το χρονικό πλαίσιο στο οποίο βρίσκονταν τα αστέρια που αναλύθηκαν όταν θερμάνθηκαν αρκετά για την πρώτη εμφάνιση τεκτονικών πλακών εκεί. Η Greaves ανακάλυψε ότι οι πρώτες ήπειροι σχηματίστηκαν κοντά σε αστέρια που μοιάζουν με τον Ήλιο, λίγα δισεκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστούν για πρώτη φορά οι τεκτονικές πλάκες της Γης.


Η μελέτη για δυνητικά κατοικήσιμους πλανήτες είναι σημαντική για τις διαστημικές αποστολές του μέλλοντος.

Η Greaves αναμένει ότι το έργο της θα είναι ένα σκαλοπάτι για μελλοντικές εργασίες που θα αναλύσουν περισσότερους τέτοιους πλανήτες.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί