Μετά από σύντομο διάλειμμα, το ρομποτικό ρόβερ της NASA, Perseverance, επέστρεψε στη διερεύνηση πετρωμάτων στον κρατήρα Jezero του πλανήτη Άρη.
Η διακοπή των ερευνών έγινε την περίοδο της ηλιακής σύζευξης, κατά την οποία ο Ήλιος βρισκόταν μεταξύ Γης και Άρη. Τα προβλήματα επικοινωνίας άρχισαν στις 2 Οκτωβρίου αλλά στις 19 Οκτωβρίου το όχημα άρχισε ξανά τις εργασίες.
Ένας από τους βασικούς στόχους του Perseverance είναι η συλλογή δειγμάτων από βράχους και χώμα στον πλανήτη Άρη, που θα επιστραφούν στη Γη από μελλοντικές αποστολές. Και όπως έγινε γνωστό, κατάφερε να ξύσει μια συγκέντρωση βράχων που ενδεχομένως σχηματίστηκαν εντός νερού που βρισκόταν σε υγρή μορφή.
«Κοιτάζοντας μέσα για να δω κάτι που δεν έχει δει ποτέ κανείς. Έξυσα ένα μικρό μέρος αυτού του βράχου για να απομακρύνω το στρώμα της επιφάνειας και να ρίξω μια ματιά από κάτω. Πλησιάζω στον επόμενο στόχο μου για λήψη δειγμάτων από τον Άρη», έγραψαν στο Twitter οι επικεφαλής της αποστολής του Perseverance, εκ μέρους του οχήματος.
Μετά το σπάσιμο των βράχων, το Perseverance έστειλε εικόνες στην επιστημονική ομάδα και αυτό που φαινόταν ήταν μια συστοιχία από κοκκώδη ορυκτά και ιζήματα.
Peering inside to look at something no one’s ever seen. I’ve abraded a small patch of this rock to remove the surface layer and get a look underneath. Zeroing in on my next target for #SamplingMars.
— NASA's Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) November 9, 2021
More pics here for fellow rock lovers: https://t.co/Ex1QDo3eC2 pic.twitter.com/qfIRs3MYyI
lifo/ photo tweet screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσική παρέμβαση υπέρ της Βενεζουέλας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει στρατιωτική δύναμη στην Καραϊβική
- «Κάτι πρέπει να γίνει»! «Κεραυνοί» Τραμπ για την σφαγή χριστιανών
- Σοκ στη Σαλαμίνα: Ληστές χτύπησαν στο κεφάλι 75χρονη γυναίκα και τη σκότωσαν – Τη βρήκε η κόρη της
- Τσιάρας: Παρέδωσε φάκελο με στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη και Πέμπτη 5 – 6 Νοεμβρίου 2025
- Θα γίνουν υπόγειες δοκιμές πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ; Τι απάντησε ο Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το “μάζεμα” της ελιάς από τα ελαιόδεντρα του Δήμου
- Στοιχεία – σοκ από τη Γαλλία: 107 γυναίκες δολοφονήθηκαν από τον σύντροφό τους το 2024, αύξηση 11%
- Δωρεάν Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για σπουδαστές των σχολών της ΔΥΠΑ
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Φάτος Νάνο









