Μυστηριώδη μαύρα αυγά βρέθηκαν στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού – Μπερδεμένοι οι επιστήμονες

Σε μια πρωτοποριακή αποστολή, ο Δρ Yasunori Kano από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο οδήγησε ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα (ROV) στην τάφρο Kuril-Kamchatka, εντοπίζοντας μαύρα αυγά σε εκπληκτικό βάθος 6.200 μέτρων, όπως αναφέρει το Indy100.


Αυτό το κατόρθωμα είναι αξιοσημείωτο δεδομένου του σκοταδιού του περιβάλλοντος. Ο Δρ Κάνο ανέκτησε με επιτυχία τα ωάρια, θέτοντας τις βάσεις για μια άνευ προηγουμένου ανακάλυψη.

Τι είναι αυτά τα μυστηριώδη μαύρα αυγά;


Εξετάζοντας τα μυστηριώδη μαύρα αυγά, ο Δρ Keiichi Kakui του Πανεπιστημίου Hokkaido αρχικά υπέθεσε ότι μπορεί να είναι πρώτιστα, μια οικογένεια μονοκύτταρων οργανισμών.

Ωστόσο, η προσεκτικότερη εξέταση αποκάλυψε ένα γαλακτώδες υγρό μέσα στα αυγά. Αφού εξήγαγε εύθραυστα λευκά σώματα, ο Kakui αναγνώρισε τις αινιγματικές μαύρες μπάλες ως τα κουκούλια των επίπεδων σκουληκιών (πλατυέλμινθοι), μια αποκάλυψη που έκανε τους επιστήμονες να νιώσουν δέος.

Η ανάλυση στο Πανεπιστημιακό Μουσείο του Χοκάιντο επιβεβαίωσε την ιστορική φύση της ανακάλυψης. Τέσσερις άθικτες κάψουλες αυγού, μαζί με υπολείμματα από πλατυέλμινθες (flatworms), εξήχθησαν.

Η ανάλυση DNA και η χρώση των πλακών έδειξαν ότι αυτές οι κατοικίες ήταν στο μεγαλύτερο βάθος που έχουν εντοπιστεί ποτέ κατοικίες από πλατυέλμινθες (flatworms). Παραδόξως, τα πρώιμα στάδια της ζωής τους εμφάνισαν εντυπωσιακές ομοιότητες με τα αντίστοιχα των ρηχών νερών.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Biology Letters, τόνισαν το πρωτοφανές ρεκόρ βάθους για τους επίπεδους σκώληκες που ζουν ελεύθερα.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα αναπτυξιακά μοτίβα των επίπεδων σκουληκιών βαθέων υδάτων έμοιαζαν πολύ με εκείνα σε περιβάλλοντα με ρηχά νερά. Αυτό υποδηλώνει ότι οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν αυτά τα επίπεδα σκουλήκια κατά την προσαρμογή σε αβυσσαλέες συνθήκες σχετίζονταν περισσότερο με τη φυσιολογία τους παρά με αναπτυξιακά θέματα.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί