Η Jennifer Lopez βρίσκει τρομακτική την τεχνητή νοημοσύνη: «Κλέβουν τα πρόσωπά μας»

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζένιφερ Λόπεζ μιλάει για την τεχνητή νοημοσύνη και μοιράζεται μια συγκλονιστική προσωπική εμπειρία με την τεχνολογία.


Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Jennifer Lopez συμμετέχει στη συζήτηση γύρω από την αυξανόμενη τάση της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), λέγοντας ότι έχει τα μειονεκτήματά της. Αποκαλύπτει ότι έχει πέσει θύμα όταν το πρόσωπό της καλυμμένο με ρυτίδες χρησιμοποιήθηκε από μια μάρκα περιποίησης δέρματος για μάρκετινγκ.

Η νέα ταινία της Jennifer, Atlas, εξερευνά τους κινδύνους και τα πιθανά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μόλις έκανε πρεμιέρα στο Netflix . Ήταν στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες όταν η Jenifer μίλησε για τους φόβους της σχετικά με την τάση της AI.

Τι είπε
Η πολυτάλαντη σταρ μίλησε και για τη δική της εμπειρία, και για το πώς ένιωθε ότι την εκμεταλλεύονται. Θυμήθηκε μια εποχή που ορισμένες διαφημίσεις «πωλούσαν περιποίηση δέρματος» χρησιμοποιούσαν τις μεταμορφωμένες φωτογραφίες της στις οποίες το πρόσωπό της ήταν καλυμμένο με «ρυτίδες».

«Πιστεύω ότι αυτή η ταινία (Atlas) κάνει καλή δουλειά στο να δείχνει πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να πάει απίστευτα στραβά, και έτσι θα μπορούσε να πάει πολύ σωστά», είπε η Jennifer στο Variety στην πρεμιέρα της ταινίας.

Πρόσθεσε επίσης, “Είναι πραγματικά τρομακτικό. Έκλεψαν τα πρόσωπά μας. Λοιπόν, ναι, η AI είναι πραγματικά τρομακτική. Νομίζω ότι θα πρέπει να σέβεστε την AI… Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις πιθανότητες. Αυτές οι ταινίες που μιλούν για την τεχνητή νοημοσύνη – ειδικά αυτή – κάνουν πολύ καλή δουλειά δείχνοντας και τις δύο πλευρές».

Σχετικά με την ταινία, Atlas

Στην ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας του σκηνοθέτη Μπραντ Πέιτον, η Τζένιφερ πρωταγωνιστεί ως ο ομώνυμος χαρακτήρας, μια αναλυτής δεδομένων που πρέπει να στραφεί στην τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει να σώσει τη Γη από ένα κακό ρομπότ (με δοκίμιο ο Σίμου Λιου).

Το επίσημο logline του Atlas λέει: «Η Atlas Shepherd (Jennifer Lopez), μια λαμπρή αλλά μισάνθρωπος αναλύτρια δεδομένων με βαθιά δυσπιστία στην τεχνητή νοημοσύνη, συμμετέχει σε μια αποστολή να συλλάβει ένα αποστάτη ρομπότ με το οποίο μοιράζεται ένα μυστηριώδες παρελθόν». Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Sterling K. Brown. Μετά την κυκλοφορία της, η ταινία έχει γίνει μία από τις 10 πιο δημοφιλείς ταινίες του streamer καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Μνήμης.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί