Η Google διαγράφει δισεκατομμύρια αρχεία δεδομένων μετά από αγωγή εις βάρος της

Η Google πρόκειται να διαγράψει δισεκατομμύρια αρχεία δεδομένων ως μέρος ενός διακανονισμού, μετά από αγωγή η οποία κατηγορεί τον τεχνολογικό γίγαντα για παράνομη παρακολούθηση των συνηθειών περιήγησης στο διαδίκτυο από χρήστες που νόμιζαν ότι περιηγούνταν ιδιωτικά.

Η αγωγή κατατέθηκε αρχικά το 2020 και κατηγορεί την Google ότι διαστρεβλώνει το είδος των δεδομένων που συλλέγει από τους χρήστες οι οποίοι περιηγούνται στο διαδίκτυο μέσω της λειτουργίας ιδιωτικής περιήγησης Incognito στο Chrome. Η Google συμφώνησε να συμβιβαστεί στα τέλη του περασμένου έτους, ωστόσο οι όροι του διακανονισμού αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά σε μια κατάθεση τη Δευτέρα.


Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Google οφείλει να διαγράψει «δισεκατομμύρια αρχεία δεδομένων» που αποτυπώνουν τις ιδιωτικές δραστηριότητες περιήγησης των χρηστών της συλλογικής αγωγής, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Η Google θα επικαιροποιήσει επιπλέον τη διατύπωσή της για να ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγει κάθε φορά που κάποιος χρήστης ξεκινά μια ιδιωτική περίοδο περιήγησης. Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει αυτές τις αλλαγές.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια, η Google θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες ιδιωτικής περιήγησης να αποκλείουν τα cookies τρίτων ως μέρος του διακανονισμού. Η Google δεν θα παρακολουθεί πλέον τις επιλογές των ανθρώπων να περιηγηθούν ιδιωτικά στο διαδίκτυο.

Οι όροι του διακανονισμού, που αποκαλύφθηκαν σε δικαστικές καταθέσεις τη Δευτέρα, ανέφεραν ότι οι χρήστες δεν θα λάβουν αποζημίωση ως μέρος αυτού του διακανονισμού, αλλά μπορούν ακόμα να ασκήσουν ατομική αγωγή για αποζημίωση.

(Με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί