Η Γαλλία σταμάτησε τις πωλήσεις του iPhone 12 για εκπομπή υπερβολικής ακτινοβολίας! Εξετάζεται και από το Βέλγιο

Η Apple αμφισβητεί τα γαλλικά ευρήματα, λέγοντας πως το iPhone 12, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020, έχει πιστοποιηθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς - Οδηγός για την Ευρώπη η έρευνα της Γαλλίας, λέει το Βερολίνο


Το Βέλγιο εξετάζει το iPhone 12 της Apple, αφού η Γαλλία αποφάσισε να σταματήσει τις πωλήσεις του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου λέγοντας πως παραβιάζει τα όρια έκθεσης σε ακτινοβολία, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε πως η γαλλική διαδικασία για το iPhone 12 θα καθοδηγήσει την Ευρώπη όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει ενδεχομένως να λάβει.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα πως θα εξετάσει τους ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το iPhone 12 της Apple. Προχθές, Τρίτη, η γαλλική Εθνική Υπηρεσία Συχνοτήτων (ANFR) ζήτησε από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12 στη Γαλλία αφού δοκιμές έδειξαν πως ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR) του τηλεφώνου -δείκτης του ρυθμού απορρόφησης της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος- είναι υψηλότερος από το επιτρεπόμενο.

Η Apple ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, πως το iPhone 12, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020, έχει πιστοποιηθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ότι τηρεί τις προδιαγραφές για την ακτινοβολία και πως η εταιρεία αμφισβητεί τα ευρήματα της Γαλλίας.

Ωστόσο η κίνηση του Παρισιού να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone 12 μέχρι η Apple να διορθώσει τα ζητήματα με την ακτινοβολία που εντοπίσθηκαν σε δύο δοκιμές, θεωρείται πιθανό ότι ανοίγει την προοπτική για περαιτέρω απαγορεύσεις στην Ευρώπη.

«Είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω ότι όλοι οι πολίτες είναι ασφαλείς», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ματιέ Μισέλ, ο Βέλγος υφυπουργός Ψηφιοποίησης.

«Απευθύνθηκα γρήγορα στην IBPT-BIPT (ρυθμιστική αρχή) για να ζητήσω μια ανάλυση για ενδεχόμενους κινδύνους από το προϊόν», δήλωσε ο Μισέλ, προσθέτοντας ότι ζήτησε επίσης από τη ρυθμιστική αρχή να εξετάσει, σε μετέπειτα στάδιο, όλα τα smartphones της Apple, καθώς και συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Εξάλλου η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα πως θα εξετάσει για τη γερμανική αγορά τις ανησυχίες για την ακτινοβολία του iPhone 12, όταν η έρευνα της Γαλλίας θα έχει προχωρήσει αρκετά και τόνισε πως η διαδικασία στη Γαλλία θα καθοδηγήσει την Ευρώπη ως σύνολο.

«Η αρμόδια γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία βρίσκεται σε στενή επαφή με την αρμόδια αρχή στη Γαλλία», ανέφερε η γερμανική ρυθμιστική αρχή στο Reuters.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί