Η αποστολή της Ιαπωνίας στην Αφροδίτη σε αναταραχή: Χάθηκε η επαφή με το διαστημόπλοιο

Η Ιαπωνία έχει χάσει την επαφή με το μοναδικό ενεργό ανιχνευτή της ανθρωπότητας στον πλανήτη Αφροδίτη, που ονομάζεται Akatsuki ή «Αυγή».

Ο λογαριασμός αποστολής της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) για τον Akatsuki την Τετάρτη (29 Μαΐου) ανακοίνωσε στο X ότι το Ινστιτούτο Διαστημικής και Αστροναυτικής Επιστήμης (ISAS) έχασε την επαφή με το διαστημόπλοιο μετά από μια επιχείρηση στα τέλη Απριλίου.


Η ISAS “έχασε την επαφή με την Akatsuki μετά από μια επιχείρηση στα τέλη Απριλίου λόγω μιας παρατεταμένης περιόδου λειτουργίας ελέγχου σταθερότητας χαμηλής στάσης και αυτή τη στιγμή καταβάλλει προσπάθειες για να αποκαταστήσει την επικοινωνία με το διαστημόπλοιο”, ανέφερε.

Προσπάθειες, ανέφερε, γίνονται επί του παρόντος για την αποκατάσταση της επαφής με τον Ακατσούκι. Αυτό, σύμφωνα με το space.com απαιτεί τη διατήρηση ενός σταθερού προσανατολισμού για να κατευθύνει την κεραία του προς τη Γη.

Τι συμβαίνει μετά?
Μια επόμενη ανάρτηση από την ομάδα Akatsuki εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη του κοινού και υποσχέθηκε ενημερώσεις για τα μελλοντικά σχέδια μόλις καθοριστούν.

“Θα σας ενημερώσουμε για τα μελλοντικά σχέδια μόλις διορθωθούν. Σας ευχαριστούμε για τη θερμή υποστήριξή σας”, ανέφερε.

Ο ανιχνευτής Akatsuki
Το Akatsuki, που μεταφράζεται ως “ξημερώνει” στα ιαπωνικά, σύμφωνα με την έκθεση, έχει ήδη ξεπεράσει τους κύριους στόχους της αποστολής του. Το διαστημόπλοιο ξεκίνησε την εκτεταμένη επιχειρησιακή του φάση το 2018.

Ακόμα κι αν αποτύχουν οι προσπάθειες για τη διάσωση του Akatsuki, η αποστολή έχει ήδη συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση από την ανθρωπότητα του κλίματος και της ατμοσφαιρικής δυναμικής της Αφροδίτης. Έχει επίσης επιδείξει τις δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων των μηχανικών της JAXA.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν το Akatsuki κριθεί ανεπανόρθωτο, ο πλανήτης Αφροδίτη δεν θα παραμείνει απαρατήρητος για πολύ.

Ήδη, η NASA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, η Ινδία και μια ιδιωτική επιχείρηση έχουν ανακοινώσει μελλοντικές αποστολές για την εξερεύνηση της Αφροδίτης και τη συνέχιση της αναζήτησης για την αποκάλυψη των μυστηρίων της αργότερα μέσα στη δεκαετία.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί