Μπορεί σχεδόν όλα τα Android να έχουν ραδιόφωνο, όμως η Apple το άφησε εκτός από τα iPhones, παρότι θα μπορούσε να το εισάγει με μία απλή κίνηση, καθώς πριν το iPhone 7, προμηθευόταν chipsets για Wi-Fi και Bluetooth από την Broadcomm, στα οποία υπήρχε ενσωματωμένο το chip του ραδιοφώνου.
Ο λόγος έγκειται στον τρόπο λειτουργίας που η Apple επιλέγει για τα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων. Η Apple δε ρωτά αν κάτι μπορεί να γίνει, αλλά γιατί να γίνει. Εκτίμησε λοιπόν πως η εμπειρία ραδιοφώνου δεν πληρούσε τα στάνταρ της. Η διαθεσιμότητα των ραδιοφωνικών σταθμών εξαρτάται από την τοποθεσία του χρήστη και η Apple δεν έχει κανέναν έλεγχο στην ποιότητα της λήψης του σήματος. Επιπλέον, οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν ήχο 128 kb/s, τη στιγμή που το Apple Music προσφέρει 256 kb/s.
Παλιό μοντέλο iPhone
Ας μην ξεχνάμε επίσης πως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν μεγάλης διάρκειας διαφημίσεις, από τις οποίες η Apple δεν μπορεί να πάρει μερίδιο.
Έτσι, η διαχρονική απόφαση της Apple να μην ενσωματώσει ραδιόφωνο στα iPhones συνεχίστηκε μετά το iPhone 7 και μέχρι σήμερα.
newsbeast/ pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού
- Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για τις ελληνικές σπουδές ανά τον κόσμο
- Γερμανία: Καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου την Τετάρτη, λόγω απεργίας
- Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές
- Γενικό μπλακ άουτ στην Κούβα – Χωρίς ρεύμα 10 εκατομμύρια άνθρωποι
- Θετικά στον αφθώδη πυρετό δείγματα από μονάδα βοοδειδών στη Λέσβο
- Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατηγορούν το Πακιστάν για φονικό πλήγμα σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά
- Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
- Υπό αμφισβήτηση η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή;
- Στη Βρετανία αύριο ο Β. Ζελένσκι









