Προσοχή! Αλλάζουν όλα στους φορτιστές των κινητών

Μια συζήτηση που έχει αρχίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να προκαλέσει σημαντικά σχεδιαστικά και οικονομικά προβλήματα στην Apple.

Συγκεκριμένα, ευρωβουλευτές ζητούν την δεσμευτική καθιέρωση ενός τύπου βύσματος/καλωδίου με το οποίο θα φορτίζονται όλες οι φορητές συσκευές, όπως τα smartphones, τα tablets, τα e-book readers και άλλες τέτοιες συσκευές.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να μειωθεί ο όγκος των ηλεκτρονικών «σκουπιδιών» από φορτιστές με βύσματα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από συγκεκριμένες εταιρείες. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα με την Apple.

Τα τελευταία χρόνια, στα περισσότερα smartphones χρησιμοποιούνται βύσματα USB τύπου C για τη φόρτηση και τη σύνδεση με υπολογιστές, ωστόσο η Apple χρησιμοποιεί αποκλειστικά βύσμα τύπου lightning.

Μάλιστα, η εταιρεία στο πλαίσιο της συζήτησης ισχυρίστηκε ότι ο κοινός φορτιστής θα παρεμποδίσει την καινοτομία και θα προκαλέσει προβλήματα στο περίπου ένα δισεκατομμύριο καταναλωτών που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για τον ενιαίο φορτιστή έχει αρχίσει εδώ και πέντε χρόνια, με τους ευρωβουλευτές αρχικά να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να κινηθούν εθελοντικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Πηγή: Yahoo!, ΦΩΤΟ pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί