Ένας φοιτητής του διάσημου Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) εφηύρε μια συσκευή με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βοηθά τους ανθρώπους να συνομιλούν σε φυσική γλώσσα με μηχανές, βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης, υπηρεσίες και άλλους ανθρώπους χωρίς φωνή.
Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανοίξουν το στόμα τους και δεν χρειάζεται να κάνουν εξωτερικά παρατηρήσιμες κινήσεις. Μπορούν απλώς να συνομιλούν αρθρώνοντας λέξεις εσωτερικά.
Η συσκευή, που ονομάζεται AlterEgo, έχει αναπτυχθεί από τον Arnav Kapur, κάτοικο της εθνικής πρωτεύουσας της Ινδίας Δελχί, ο οποίος είναι επί του παρόντος φοιτητής Τεχνών και Επιστημών των Μέσων στο MIT Media Lab.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του MIT Media Lab, το AlterEgo συλλαμβάνει περιφερειακά νευρικά σήματα όταν οι εσωτερικοί αρθρωτές ομιλίας ενεργοποιούνται ηθελημένα και νευρολογικά, κατά την εσωτερική άρθρωση των λέξεων του χρήστη.
«Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε έναν χρήστη να μεταδίδει και να λαμβάνει ροές πληροφοριών προς και από μια υπολογιστική συσκευή ή οποιοδήποτε άλλο άτομο χωρίς καμία παρατηρήσιμη ενέργεια, κατά διακριτική ευχέρεια, χωρίς να αποσυνδέει τον χρήστη από το περιβάλλον του, χωρίς να παραβιάζει το απόρρητο του χρήστη», αναφέρει ο ιστότοπος.
Ένα viral βίντεο δείχνει τον Kapur να φορά τη συσκευή και να απαντά σε ερωτήσεις σε μια συνέντευξη. Ο ερευνητής κάνει ερωτήσεις στον Καπούρ και ο φοιτητής του MIT απαντά χωρίς να πει ούτε μια λέξη. «Έχετε ολόκληρο το Διαδίκτυο στο κεφάλι σας», είπε.
Για να καταλάβετε ακριβώς τι παίζεται και ποια είναι η παγίδα που στήνεται διαβάστε οπωσδήποτε ΕΔΩ!
(scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό ο Πούτιν είναι πραγματικός ηγέτης, video
- Σύλληψη 23χρονου για ναρκωτικά στον Πειραιά
- Διαδηλώσεις υπέρ του δεξιού Κερκ μέχρι και στη Νότια Κορέα, video
- Με μπλούζα για τον Όργουελ παρενέβη στη δεξιά συγκέντρωση του Λονδίνου ο Έλον Μασκ, video
- Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση χουρμάδων!
- Η Sharon Osbourne σπάει τη σιωπή της για τον θάνατο του συζύγου της Ozzy, vid
- Νέα προβοκάτσια; Σειρήνες και απογειώσεις μαχητικών σε Πολωνία-Ρουμανία εξαιτίας «ρωσικής» απειλής, video
- ΒΙΝΤΕΟ Μητσοτάκη για την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ
- Ο “Μανόλο “πέταξε” για τον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου! vid
- Γιατί πήγαν εκτάκτως Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν;
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
